Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативен комитет издига Николай Димитров в Несебър

Снимка: община Несебър

Общинската избирателна комисия в Несебър регистрира Инициативен комитет за издигане за независим кандидат за кмет на общината Николай Димитров.  Кандидатурата му е предложена от инициативен комитет с председател Ирена Лашкова. Така досегашният градоначалник прави заявка за пети мандат начело на морската община.

В село Баня като кандидат за кмет, отново от инициативен комитет, е регистрирана Росица Ракова, която бе председател на ИК "Против отделянето на Обзор от Община Несебър".

Досегашният кмет на Гюльовца Жельо Желев, който на последните местни избори бе подкрепен от ПП „Море“, също ще участва в изборите като независим.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Осигуряват транспорт за гласоподаватели с увреждания в Бургас

Във връзка предстоящите избори за народни представители на 27 октомври, Община Бургас осигурява транспорт на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването. Необходимо е, обаче да се направи предварителна заявка.  До  25 октомври  такива се приемат в  Центъра за обслужване на трудно подвижни лица /автогара  "Запад"/..

публикувано на 11.10.24 в 12:15

Община Ямбол: Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Във връзка с насрочените избори за 51-во Народно събрание на 27 октомври 2024г. Община Ямбол напомня, че утре - 12.10.2024г. изтича срокът за: подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес; подаване на заявление за гласуване на друго място от кандидати за народни представители, членове на ЦИК и на РИК, както и наблюдатели, регистрирани в..

публикувано на 11.10.24 в 09:25
Снимката е илюстративна

В три подвижни секции ще могат да гласуват избиратели с увреждания в община Бургас

В три избирателни секции с подвижна избирателна кутия ще могат да гласуват хора с трайни увреждания в община Бургас. Решението е на Районната избирателна комисия. В него се посочва, че в общината до настоящия момент са постъпили 31 заявления от избиратели, отговарящи на условията за гласуване с подвижна урна на парламентарните избори на 27..

публикувано на 10.10.24 в 08:50

Безплатен диспут се проведе в БНР Бургас с кандидати за депутати (видео)

Безплатен  диспут с кандидати за депутати от различни партии и формации се проведе по БНР-Бургас.  Темата, по която  дебатираха бе „Възможна ли е формула за стабилно управление - компромиси и решения? Приоритетите за развитие на страната и региона в сферата на икономиката, инфраструктурата и социалните дейности.“ Водещ бе Нина Рангелова...

публикувано на 09.10.24 в 17:06

Безплатен диспут с кандидати за депутати днес по БНР-Бургас

Безплатен  диспут с  кандидати за депутати от различни партии и формации ще се проведе днес по БНР-Бургас. Темата, по която  ще се дебатира е „Възможна ли е формула за стабилно управление - компромиси и решения? Приоритетите за развитие на страната и региона в сферата на икономиката, инфраструктурата и социалните дейности.“ Водещ ще е Нина Рангелова...

публикувано на 09.10.24 в 10:30

Три мобилни СИК за изборите в община Бургас

Три секции за гласуване с подвижна избирателна кутия ще има в община Бургас за предстоящите извънредни парламентарни избори. Решението е на изпълняващият  правомощията на кмет на Община Бургас инж. Чанка Коралска от 9 октомври. То е въз основа на решение на ЦИК от 4 октомври и решение от 12 септември на РИК-Бургас, за провеждане на избори за Народни..

публикувано на 09.10.24 в 09:00

ЦИК определи правилата за довереното изграждане на изходния код за машините

Централната избирателна комисия определи правилата и условията, по които да се извърши довереното изграждане на изходния код за машините за гласуване на предстоящия парламентарен вот. Генерирането на "изходен код" е задължително условие, за да се гласува с устройства и е разписано в Изборния кодекс. При процедурата право да присъстват имат..

публикувано на 09.10.24 в 08:36