Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР Бургас раздаде грамоти на участниците в седмото издание на "Приказни истории"

| обновено на 15.09.23 в 13:31


БНР Бургас представи седмото издание на своя сборник с разкази „Приказни истории“. По традиция това стана на първия учебен ден. Тази година изданието отбелязва рекорд, събирайки между страниците си 87 истории, писани от деца от Бургас, страната и дори от българското училище в Париж. Децата от бургаското ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ се включиха за поредна година. Освен грамоти за участниците, днес оставихме и две книги в библиотеката на училището. 

48 първокласниците пристъпиха за първи път прага на учебното заведение тази година. Те ще бъдат разпределени в две паралелки. "Тази година за първи клас бяха над 200 кандидатите. Също така за трите освободени места в 5 клас имаше над 120 кандидати. Това показва, че моделът, който сме възприели за работа е успешен и се припознава от родителите. За нас най-важно е те да са щастливи. Човек е щастлив, когато има свободата да експериментира, когато не се страхува от грешките си, когато създава нещо ново и когато вижда, че това нещо ново прави света с една идея по-добър. Моето пожелание е - бъдете свободни, опитвайте нови неща, създавайте нови неща и така направете света по-добър", каза директорът Михаил Ненов 

Децата си пожелаха за новата учебна година да имат още по-добри успехи, да са щастливи, с по-добри оценки, а някои дори поискаха повече задачи за вкъщи. 

Тази година в седмото ни издание бяха публикувани приказките на 8 деца от училището. Това са "Бисквитена работа", "Ново приятелство", "Лили и еднорогът Магьосничко", "Фантастичен свят", "Сънят на пандата", "Различното лисиче и неговото приятелче", "Споделената слава" и "Подаръкът за мама".  

Хатче Фари е преподавател на част от децата, които ни изпратиха своите истории. "Кампанията ви е чудесна. Ние за трета поредна година участваме във вашата кампания. Децата пишат с огромно желание. Благодарим ви за това, че ни давате възможност да развиват своето въображение и да създават такива интересни приказки. Те самите, когато получат книгата, с удоволствие я четата, носят я вкъщи, показват я на всички близки, роднини и се гордеят от факта, че вече са писатели", каза тя. 

Екипът на БНР Бургас днес откри новата учебна година, раздаде грамоти и книги също в ОУ  "Георги Бенковски", ОУ "Елин Пелин", Начално базово училище "Михаил Лъкатник", ОУ "Петко Рачев Славейков" и Детската градина "Моряче". Вече започваме събирането на новите приказки, писани от деца, за предстоящото ни осмо издание. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампанията за пътна безопасност на БНР-Бургас със специално издание на празника на полицията

Кампанията на БНР-Бургас „Спри! Дай път на пешеходец“ се завръща в най-натоварения за Южното Черноморие сезон-летният. На 5 юли, когато е професионалния празник на полицията, информационната шатра на БНР-Бургас ще бъде на алеята пред Морското Казино от  9.30 часа.  Защо не трябва да сядаме зад волана след употреба на алкохол, дрога или..

публикувано на 04.07.24 в 08:00

Институтът "Ройтерс": БНР сред лидерите по доверие в България

Като най-бедна страна в ЕС с постоянно намаляващо население и малко хора, готови да плащат за новини, България предлага ограничени бизнес възможности в медийния сектор извън сливания и придобивания. Това се казва в частта за страната ни в годишния доклад за 2024 на Института "Ройтерс" към Оксфорд Digital News Report. Традиционните медии..

публикувано на 17.06.24 в 17:23

Милен Митев: Разговорът за българската история и култура трябва да започне от обществените медии

Българската национална телевизия, Българското национално радио и Българската телеграфна агенция обявиха съвместната инициатива под надслов "14 века България в Европа". На обща пресконференция генералните директори на трите обществени медии заявиха намерението си да работят заедно за реализирането на тази инициатива. Те се стремят да насочат..

публикувано на 03.06.24 в 15:52

Ден на отворените врати в общественото радио /ГАЛЕРИЯ/

Традицията продължава! БНР Бургас организира днес Ден на отворените врати!  Поводът е 12-ият рожден ден на медията, която отваря врати официално на 31 май 2012 година.  Дойдоха ни на гости деца, младежи, родители... Най-малкият ни гост бе Момчил, който е само на една седмица. Той, заедно с майка си Мария и по-големият си батко Пламен!..

обновено на 31.05.24 в 16:32

БНР Бургас: Последвайте ни и в TikTok

По случай 12-ия рожден ден на БНР Бургас, екипът ни разширява своя хоризонт и стъпваме на медийната сцена на платформата Тик Ток! Освен деня на отворените врати, който организирахме днес, както и изнесеното ни студио в Поморие след 17 часа, ние решихме да отбележим своя рожден ден с два специални видеоклипа.  Първият разказва историята на радиото от..

обновено на 31.05.24 в 16:08

БНР-Бургас празнува рожден ден в Поморие на 31 май

Лятото идва с 12-тия рожден ден на БНР-Бургас! Навръх празника обществената медия дава старт на лятното си турне. „Нека да е лято!“ ще кажем първо от Поморие. На 31 май ще огласим главната улица от 17 до 19 часа. В открито студио ще говорим с поморийци за туристическия сезон, духа на града и неговите хора.  Наши гости ще са..

обновено на 31.05.24 в 14:32

Ден на отворените врати в БНР-Бургас на 31 май

Традицията продължава! БНР-Бургас отново обявява Ден на отворените врати. Поводът е 12-ият рожден ден на медията на 31 май. Елате да видите как се прави любимото ви радио-очакваме ви на улица „Филип Кутев“ 2 от 10 до 16 часа. Може да разгледате студиата, редакциите на журналистите и да се разходите из уникалната сграда, която е..

обновено на 30.05.24 в 15:46