Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 СЕПТЕМВРИ!

Малко над 6 милиона са избирателите, включени в предварителните списъци за местните избори на 29 октомври. В над 11 хиляди секции в страната отново ще има видеонаблюдение и излъчване при отчитането на резултатите. В секции с 300 и повече избиратели - освен хартиени бюлетини - ще има и машина за гласуване. С пълна сила върви регистрацията на кандидатите.

Преобразяване на Амфитеатъра и превръщането на септември в месец на културата подготвят в Созопол. По темата след новините в 8 часа ще чуем кмета Тихомир Янакиев.  

Мисия образование: Увеличават се децата, които искат да учат в ОУ „Александър Г. Коджакафалията“. Учебното заведение беше открито през 2017 г. Каква е равносметката към момента и какви нови програми се предвиждат през тази година? След 8.30 разговаряме с директора Михаил Ненов.

Кой пише историята и как? Само мъжете със смелост и дръзки битки или и жените, които шият знамена, стават милосърдни сестри и се борят  за правата си? Отговори търси литературния историк Катя Зографова. В минутите за култура и изкуство представяме книгата й „Бележите жени на и за България“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 20-ти септември

Започваме предаването регионално, но и ще продължим така. Днешната ни тема е свързана с община Поморие и идеята там да се изгради нов парк и паркинг. Предстои празника на Средец за празничните прояви и освещаването на нов храм - повече също в първия час. Съветниците на община Болярово решиха единодушно да осигурят на нуждаещите се жители на Воден и..

публикувано на 20.09.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 20 СЕПТЕМВРИ!

По-благо ли звучи алармата, когато знаете, че днес е петък и предстоят 3 почивни дни? Добро утро от сутрешния екип на БНР-Бургас-Петя Янакиева и Ивайло Пеев. Ето акцентите в ефира до 10 часа: Изграждането на градски парк и подземен паркинг в квартал Малко солено езеро“ обсъждат поморийци. Теренът от 6 декара се намира между улиците „България“,..

публикувано на 20.09.24 в 06:38

"Булевард Демокрация" на 19 септември

Темите в предаването: За втора поредна година се провежда кампанията"Отговорни в училище", към кого е насочена тя и какво предстои, ще говорим в студиото с инициатора й Румяна Гюркан. Има ли бум на COVID в Бургас?  Каква е картината според Регионалната здравна инспекция? Отговор от директора на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Мирослава..

публикувано на 19.09.24 в 14:45

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 19 СЕПТЕМВРИ:

Това, което превръща обикновения ден в невероятен ден, е това, което сте способни да направите с малките детайли в него! Добро утро в четвъртък, време е за кафе и лека закуска. Поздрави от екипа ни днес  - звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10..

публикувано на 19.09.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 18-ти септември

Има такъв народ подкрепи предложението на "Възраждане" за вендинг машините за лекарства, но фармацевтите искат промяна на текстовете - в противен случай подготвят протести. След малко ви разказваме подробностите. И още от първия час - Община Бургас ще кандидатства за изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравни социални услуги за..

публикувано на 18.09.24 в 14:55

Булевард "Демокрация" на 17-ти септември

Започваме политически с очакванията и коментарите на бургазлии относно случващото се в ДПС и БСП, за да продължим с проблемите на таксиметровия бранш и превоз в Бургас.  Коментарът е за големия въпрос - до какво ще доведе разцеплението в ДПС. Какво да правим със старото двигателно масло, е въпрос чийто отговор ще ви дадем след 17 часа. Също тогава..

публикувано на 17.09.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 СЕПТЕМВРИ!

С Вяра, Надежда и Любов в сърцата вървим напред! Не по-малко ни е нужда мъдростта на тяхната майка София. Добро утро на 17 септември-отново е празник. Ето и акцентите в сутрешния блок: На извънредно заседание днес парламентът ще обсъди дали да бъде отложена с 1 година новата методика за определяне на такса смет. Ако предложението бъде..

обновено на 17.09.24 в 07:11