Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три мобилни СИК за изборите в община Бургас

Три секции за гласуване с подвижна избирателна кутия ще има в община Бургас за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 29 октомври. Решението е на ОИК – Бургас от 16 октомври.

Подвижните секционни комисии ще се състоят от 5 члена в т.ч. председател, зам. председател и секретар. Съставите им вече са назначени.

Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, но не са подали заявление до 14 октомври, може да гласуват по този начин, ако заявят това в срок до 23 октомври /включително/ и при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Борисов не одобри идеята за отдалечен от партиите експертен премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като неработеща идеята на ПП-ДБ за правителство, начело на което да стои максимално отдалечен от партиите и експертен премиер. "Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с..

публикувано на 12.09.24 в 11:36

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за изборите

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври към крайния срок, който изтече в 17.00 часа. Всички, спазили срока, ще бъдат регистрирани в условията на т. нар. "неприключила проверка".  Главна дирекция ГРАО проверява списъците, представени от партиите и коалициите, като крайният срок за..

публикувано на 11.09.24 в 20:11

В ЦИК бяха внесени документи за регистрация на "Алианс за права и свободи"

В Централната избирателна комисия бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи". Документите депозираха Румен Йончев - председател на "Земеделски народен съюз" и Веселин Пенев, представител на партия СБОР. Румен Йончев обясни: "Името не е случайно както се досещате. Искаме с думата "алианс" да заявим едно много..

публикувано на 11.09.24 в 17:19

ВАС разпореди на ЦИК незабавна регистрация на "ДПС - Ново начало"

Върховният административен съд отмени решение № 3637-НС от 09 септември 2024 г., с което ЦИК отказва да регистрира коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Преписката се изпраща на ЦИК за незабавното регистриране на коалицията, съобщиха от пресцентъра на Съда. ВАС..

публикувано на 11.09.24 в 15:41
Даниела Божинова

Даниела Божинова: Кризата се дължи на проваленото партийно представителство

"Не успяхме в опита да направим демократично обединение. Постигнахме съгласие с някои от партиите. Успяхме да направим някакво ядро. В тази спирала от избори решихме, че за първи път в 15-годишната ни история да пропуснем тези избори ." Това каза пред БНР Даниела Божинова, съпредседател на Зелено движение. "Ако биха били редовни, нямаше..

публикувано на 11.09.24 в 08:16

Изтича срокът за подаване на документи на партии и коалиции в ЦИК за участие в изборите

Днес в 17 часa изтича крайният срок за подаване на документи на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Очаква се Комисията да вземе решение по подаденото заявление за явяването на партия ДПС на изборите, както и по заявлението за регистрацията на коалиция "БСП-Обединена..

публикувано на 11.09.24 в 07:55
Община Сливен

Какви са нагласите в Сливен преди старта на предизборната кампания?

Предстои поредната предизборна кампания, която се очаква да бъде наситена със скандали. Тя все още не е започнала, а част от партиите влязоха във водовъртежа на разцеплението. Други се снишиха, за да не би и в техния двор да дойде проклятието на вътрешните скандали и обвинения. Трети се изгубиха от политическия  хоризонт и се скриха, без да е..

публикувано на 10.09.24 в 12:56