Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контрабандни златни накити за 100 000 лева задържаха на "Лесово"

Снимка: Агенция "Митници"

Близо 1 кг контрабандни златни накити на стойност около 100 000 лева откриха митническите служители на Митнически пункт "Лесово" в дрехите и в лични вещи на шофьор на товарен автомобил.

В първите часове на деня на МП "Лесово" пристига в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. 

Според представените документи той е превозвал групажна стока от Турция за Великобритания през България. Водачът е обявил, че няма друго за деклариране. 

Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка. 

В хода на контролните действия поведението на шофьора е събудило подозрения в митническите инспектори. Извършен е личен преглед на водача, при който в джобове в якето му са открити пакети с бижутерийни изделия от жълт метал. 

Идентични пакети с накити, опаковани в тъмно фолио, са открити и сред негови лични вещи в шофьорската кабина, включително в чаша за топли напитки. 

Установени са общо 995,50 грама недекларирани и укрити златни бижутерийни изделия на стойност около 100 000 лева, според първоначалната експертиза. 

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница - Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на турския гражданин Т.К.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поне 10 нови автомобила очакват ямболските пътни полицаи

Над 10 нови автомобила очаква да получи Регионалната дирекция на МВР в Ямбол, повечето от тях са предназначени за "Пътната полиция". Автомобилният парк на дирекцията се нуждае от цялостна подмяна, посочи директорът на ямболската полиция старши комисар Иван Русев: " Автомобилите, с които основно разполагаме, са от порядъка на 20-годишна възраст,..

публикувано на 04.07.24 в 14:48

Министерски награди за трима сливенски полицаи

106 полицаи и служители от Областната дирекция на МВР-Сливен бяха отличени по случай професионалния празник и 145 години от създаването на Министерство на вътрешните работи. Наградите са от министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и преките ръководители на служителите. Тържествената церемония се състоя на площад "Хаджи Димитър".  Трима..

публикувано на 04.07.24 в 14:40

По-малко престъпления по морето, предизвикателство е пътната безопасност

Намаляване на криминалните престъпления по Южното Черноморие в началото на туристическия сезон отчете полицията в Бургас на официална церемония по случай професионалния си празник - 5 юли. Предизвикателство пред органите на реда е осигуряването на пътната безопасност при засиления трафик през сезона.  С повече туристи, но с..

публикувано на 04.07.24 в 12:33
Полицейска проверка в Бургас.

Полицията хвана трима пияни шофьори в Поморие, Синеморец и на пътя Бургас - Средец

Трима пияни шофьори задържаха вчера полицейски служители в Поморие, на пътя Бургас - Средец и Синеморец. Водач с 1,30 промила алкохол бил хванат още 6.08 ч сутринта в Поморие край магазин на верига хипермаркети. Спреният 54-годишен водач от Варна е отказал да даде кръв за химичен анализ и е бил задържан за 24 часа. Автомобилът му е иззет и е образувано..

публикувано на 04.07.24 в 08:26

Близо 9000 кутии контрабандни цигари откриха в LED панели на ГККП Лесово

Близо 9000 кутии контрабандни цигари откриха служители на митнически пункт Лесово в LED панели за осветление, превозвани с товарен микробус. Проверката е извършена при провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и..

публикувано на 03.07.24 в 09:55

Кола на 48-годишен бургазлия изгоря тази нощ в жк „Изгрев“

Автомобил на 48-годишен бургазлия изгоря тази нощ на паркинг до блок 86 в комплекс „Изгрев“. Сигналът за пожара е подаден около 1 часа.  Установено е, че лекия автомобил изгорял в двигателния отсег и арматурното табло в купето.  Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети, са в процес на установяване. Работата по случая..

публикувано на 03.07.24 в 08:58

Потушиха пожар в помещение за спално бельо в хотел в Слънчев бряг

Три помещения са засегнати след пожар в хотел в Слънчев бряг през нощта на 2 юли, съобщават от полицията.   Няма пострадали туристи или хора от персонала.  Огънят е възникнал в помещение за спално бельо. За осигуряване безопасността на гостите се наложило евакуирането им от всички крила на зданието.  Огънят е потушен от два противопожарни екипа и..

публикувано на 03.07.24 в 08:20