Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златина Тюлиева е новият председател на общинския съвет в Приморско

Златина Тюлиева бе избрана единодушно за председател на новия общински съвет в Приморско. Тя е пети мандат съветник, от ГЕРБ. 

"Най-високо е доверието на гражданите, нека не го губим, заради лични амбиции и противоборства. Нека да работим с разум и воля", призова новият председател от трибуната. 

Малко преди това, 13-те новоизбрани съветници положиха клетва. 

Три са групите в местния парламент – мнозинството е на ГЕРБ с 8 съветници, трима представители има "Граждани за общината", двама са от местната коалиция МИР. 


Един от критиците на предишната кметска власт Стоян Василев /МИР/, в ролята си отново на съветник посочи:

„Ние ще бъдем подкрепа, но няма да пропуснем да бъдем и конструктивна опозиция, когато има нужда“


На първата сесия на местния парламент новият кмет Иван Гайков получи символите на властта от досегашния градоначалник Димитър Германов. 

"Ще работим да надградим започнатото, имаме проекти, ще разчитаме на евросредства", каза Гайков. Сред основните приоритети ще е развитие на туризма в общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Около 720 секции се очаква да бъдат открити за вота в чужбина

Очаква се да бъдат открити около 720 секции за гласуване извън България, като точният брой ще бъде ясен след решение на ЦИК, съобщават от правителствената пресслужба. Ср окът за подаване на предварителните заявления за гласуване в чужбина изтече.   Над 150 се очаква да бъдат секциите, в които ще се гласува с машини. Това докладва..

публикувано на 02.10.24 в 14:53

платена публикация
С музика и рози „БСП-Обединена левица“ даде старт на предизборната си кампания в Бургас

С червена роза в ръка, 28-те кандидати за народни представители от коалицията „БСП – Обединена левица“ , с бюлетина №28, дадоха официален старт на предизборната си кампания в Бургас. Под звуците на емблематична музика те преминаха през центъра на морския град и се срещнаха със своите симпатизанти, които се бяха събрали в пространството около..

публикувано на 02.10.24 в 11:49

30 688 потвърдени заявления за гласуване извън страната на 27 октомври

30 688 наши сънародници са с потвърдени заявления за гласуване извън страната за вота на 27 октомври. Те ще бъдат вписани в избирателните списъци по места, като в секциите зад граница ще могат да гласуват и неподали заявление, но ще попълват на място декларация. Срокът за подаване на заявления изтече в полунощ, а техният брой има значение за това..

публикувано на 02.10.24 в 09:43

ЦИК обяви обществената поръчка за бюлетините и ролките за машините

ЦИК обяви обществената поръчка за изработката и доставката на хартиените бюлетини и за ролките специализирана хартия за машините за гласуване, за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.  Печатницата на БНБ, която по закон изпълнява дейностите, ще отпечата 6 800 000 бюлетини за страната и чужбина, с единична цена от 26 стотинки за бройка и ще ги..

публикувано на 02.10.24 в 08:54

РИК Бургас с решение по спорни казуси за съставите на секционните комисии

Районната избирателна комисия в Бургас излезе с решения за назначаването на секционните избирателни комисии в областта. Не навсякъде обаче пред РИК е бил предложен поименен състав за полагаемите се на партия “Движение за права и свободи“ места в секционните комисии по места. Така е в общините Айтос, Руен, Карнобат, Бургас, Камено, Приморско...

обновено на 01.10.24 в 22:59

Как ще изглежда бюлетината за вота на 27 октомври

Централна избирателна комисия (ЦИК) демонстрира днес гласуването с машина и показа бюлетината за вота на 27 октомври. Демонстрацията бе направена от заместник-председателя и говорител на ЦИК Росица Матева по време на редовния брифинг на Комисията във връзка с подготовката и произвеждането на предсрочните парламентарни избори. "Обръщаме се към..

публикувано на 01.10.24 в 15:30

До 12 октомври се подават заявления за гласуване по настоящ адрес и с подвижна избирателна кутия

Избирателите, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, а искат да участват в изборите за народни представители на 27 октомври, могат да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес до 12 октомври. Заявление за гласуване по настоящ адрес се подава в съответната общинска администрация или по електронен път през..

публикувано на 01.10.24 в 10:39