Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

34 години след 10 ноември

Тошко Иванов: Началото на промените е един комунистически преврат

Началото на демократичните промени у нас е един комунистически преврат, коментира дългогодишният член на СДС в Бургас и общественик Тошко Иванов. Той е анализирал събитията през последните 34 години и уточни по повод днешния 10 ноември:

"Това е експеримент на КГБ, експеримент на Държавна сигурност как държавната собственост да премине в частни ръце и затова да бъде обвинена на практика демокрацията. Това се случи чрез предизвикване на хиперинфлацията, създаване на банки с държавни пари, които са кухи. Чрез инфлацията прибраха спестяванията на населението. Разчитайки на късата памет на населението, за всичко беше обвинена демокрацията.

Правейки задълбочен анализ на Кръглата маса, се оказа, че на нея бяха посочени да присъстват от службите  лица, които да представляват т.н демократични промени. После изпуснаха създаването на правителството на Филип Димитров и в момента, в който наистина Филип заяви, че се заражда мафия в България и трябва да се борим с нея, ДПС с помощта на президента Желев, свалиха първото демократично правителство."

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евтим Милошев: 245 млн. компенсация за бизнеса заради скъпия ток

245 млн. лева са осигурени за компенсация на бизнеса за по-високите с 40 на 100 сметки за ток от месец юли до края на годината. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев след среща с хотелиери и ресторантьори в к.к. “Слънчев бряг“. Очаква се изплащането на средствата да започне след 2 месеца, когато страната ни ще получи поисканата..

публикувано на 23.08.24 в 16:29

Второ денонощие огнеборците се борят с пожара между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Второ денонощие продължават усилията на огнеборците да бъде потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. Няма опасност огънят да засегне населени места, но гасенето се затруднява от пресечената местност и вятърът, който за секунди разгаря, вече загасени огнища. В средата на юли в района на Воден и Крайново огнената стихия унищожи..

публикувано на 23.08.24 в 16:13

Остават 4 дни на зрелостниците да платят здравната си вноска за юли

До 26-и август младежите, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, внасят здравноосигурителната си вноска за юли. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение наесен и не са започнали работа. За Бургаска област 3335 са учениците, завършили средно..

публикувано на 23.08.24 в 14:29

В Болярово разкриват нови социални услуги за 90 потребителя

Деветдесет и седем работни места ще се създадат в община Болярово чрез разкриване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за над  90 потребителя. В момента общинската администрация подготвя проект, с който ще се кандидатства за финансиране от Националния план за възстановяване и..

публикувано на 23.08.24 в 14:18

В Малко Търново канят на Летни културни празници

Традиционните Летни културни празници в Малко Търново престоят в края на тази седмица. Те ще се проведат от 23 август (петък)  до понеделник, 26 август. Това е тяхното 32 издание през годините. Провеждат се през втората половина на август, непосредствено след тържествата в местността Петрова нива. И тази година в програмата са включени..

публикувано на 23.08.24 в 14:00

Да пътуваш с автобуса срещу 4 лева за шест месеца?

За интернет измама, свързана с картите за градския транспорт, предупредиха от Общината. Във Фейсбук страница се предлага билет с валидност от шест месеца за всички линии на „Бургасбус“. Цената е малко под 4 лева. От общинския превозвач призовават хората да не се подлъгват. Мнимата фейсбук страница се нарича „Обществен транспорт Бургас“...

публикувано на 23.08.24 в 13:48

МРРБ финансира изграждането на пет нови обекта в община Несебър

Финансират изграждането на пет нови обекта в община Несебър. Това са: и зграждането на подземен паркинг в Несебър, ремонтът на улица „Резвая“ в с. Равда, създаване на спортни игрища с огради, осветление и паркинг в Свети Влас, ново улично осветление на велоалея от кк „Слънчев бряг“ и изграждане на осветление на голямо игрище с изкуствена настилка до..

публикувано на 23.08.24 в 12:13