Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезвредиха ръчна граната в землището на село Венец

Обезвредиха ръчна граната в землището на карнобатското село Венец. Инцидентът е от 25 февруари, уточняват от ВМС. 

Формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от Военноморска база Бургас с командир капитан III ранг Димитър Стоянов, след получено искане от Областния управител на област Бургас и положителна резолюция на началника на отбраната и командира на Военноморските сили, са извършили преход до землището на село Венец, за да извърши разузнаване, извличане и унищожаване на открит предмет, наподобяващ ръчна граната, намерена при разрушаване на стара къща.


След извършване на опознавателни дейности, специалистите са определили откритият боеприпас като ръчна граната, образец 1916 г. Боеприпасът е корозирал и опасен за транспортиране. След преценката той е унищожен в покрайнините на землището на  Венец с отцепване на района и стриктно спазване на мерките на безопасност.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

До дни ще е готова експертизата за смъртта на арестант в Ямбол

До дни ще бъде готова съдебно- медицинската експертиза,  назначена по случая с починалия при неизяснени обстоятелства  32 – годишен мъж в помещението за задържане  на ямболската полиция. Трупът беше открит в ранната сутрин на съботния ден, часове след като мъжът  е бил арестуван за притежание на наркотици. Все още няма яснота как е настъпила смъртта..

публикувано на 08.07.24 в 16:46

Обвиненият в убийство Христо Димитров остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура в Бургас бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража" на 38-годишния Христо Димитров, обвинен в убийството на 31-годишен мъж.  Престъплението е извършено на 5 юли, около 19 часа, в к.к. Слънчев бряг.  До момента са разпитани над 15 свидетели. Предстои да се извърши техническа експертиза на предоставените..

публикувано на 08.07.24 в 15:36

Наложиха най-тежката мярка на мъж, обвинен в убийството на своята майка

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Ямбол на мъж, обвинен в убийството на своята майка. Престъплението е осъществено на 05.07.2024 година в Ямбол. По главата и тялото на 88-годишната жена са нанесени  множество удари с ръце и крака. Определението на Окръжния съд в Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в..

публикувано на 08.07.24 в 12:21
Снимката е илюстративна.

Дете на годинка пострада в катастрофа на пътя Варна - Бургас

Дете на една година е пострадало при пътен инцидент на пътя Варна – Бургас в събота, съобщи бургаската полиция днес.  Сблъскали са се два леки автомобила. Момченцето е било в обезопасително столче. То е с натъртвания и след преглед във варненската болница е освободено за домашно лечение. Няма опасност за живота му.  Единият водач е..

публикувано на 08.07.24 в 12:10
Мъж забрави 14 хил. лева в Бургас, върнаха му само 1 3-0.

Мъж взе забравени 14 хил. лева и върна само 1 340, след като го хванаха

Криминално проявен мъж е взел над 14 хил. лева в забравена чантичка в Бургас, а след като полицията го е открила - е върнал само 1 340 лева от тях. За случая съобщи Областната дирекция на МВР. Това е станало на 6 юли привечер в ж.к. "Изгрев". Около 18:30 ч 39-годишен бургазлия сигнализирал в полицията, че е забравил чантичката пред бл. 72. Полицаите..

публикувано на 08.07.24 в 12:00

18-годишно момиче падна от автобус, движил се с отворени врати

18-годишна полска туристка е паднала от автобус, който се е движел с отворени странични врати.  Инцидентът е станал в курортния комплекс "Слънчев бряг" в събота, съобщи днес Областната дирекция на МВР в Бургас. Младата жена, отседнала в Несебър, е с фрактура на лявата ключица вследствие инцидента, станал на пътен участък в ремонт. Няма опасност..

публикувано на 08.07.24 в 11:43
Арестант беше намерен мъртъв в Ямбол.

Арестант е намерен мъртъв в помещението за задържане на ямболската полиция

Арестуван за притежание на наркотици мъж е бил намерен мъртъв в помещението за задържане на полицията в Ямбол. Полицията започна разследване. Образувано е досъдебно производство по член 115 от Наказателния кодекс - за умишлено убийство, наказанието за което е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Не се изключва и самоубийство - уточни окръжният..

публикувано на 08.07.24 в 11:19