Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работилница за боядисване на яйца организират и в авиомузея

Снимка: avioburgas.bg

Малки и големи любители на авиацията, Авиомузей Бургас ви очаква днес, за да се насладите на разходка из летателните апарати в музея, както и да посрещнем заедно най-светлия християнски празник - Великден.

Сред десетте самолетни експоната ще може да разгледате и да се запознаете с историята на легендата Ту -154, както и  Ан - 12 с интерактивната изложба „Летящият човек”. Вижте отблизо какво представлява истинска черна кутия на самолет и навигационни уреди.

Усетете тръпката, като седнете на пилотското място на най-популярния едномоторен, двупланов самолет в света Ан-2, а с очилата за виртуална реалност може да управлявате избран от вас самолет в истинска кабина със симулатор.

Сбъднете мечтата си да бъдете пилот! По-екстремните посетители ще могат да се качат на тренировъчното ни съоръжение жироскоп, чрез което да опитат да преминат през тестовете за пилот изпитател.

Разгледайте отблизо военната ни експозиция, включваща три самолета, сред които Миг-17, който е най-широко разпространения самолет по време на войната във Виетнам.

През годините Авиомузей - Бургас се превърна в атрактивно място както за местните жители, така и за туристите, които минават оттам ежегодно. Утвърди се като единствената експозиция със самолети, които са били част от авиопарка на БГА "Балкан" - Ан-2, Ан-12, Ан-14, Ан-24, Ту-154. 

За най-малките авиационни фенове сме подготвили интересни игри, забавления и вълнуващи емоции.

Програмата започва от 11:00 часа с работилница за боядисване на яйца. Всяко дете ще може да разгърне своето въображение, докато оцветява и се забавлява. Работилницата ще продължи до 13:00 часа, а веднага след нея всички малчугани ще бъдат завладени от детската шоу програма, подготвена им от „Вълшебната улица“. Очакваме ви за едно вълнуващо великденско изживяване. 


По публикацията работи: Калина Енчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в Бургас на Кръстовден

Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в бургаския храм „Св.Св. Кирил и Методий“ на големия християнски празник Кръстовден на 14 септември. Миряните ще могат да се поклонят пред светинята от 9 часа.  Празнична Света литургия ще отслужи за първи път Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Арсений. На 14 септември Църквата..

публикувано на 13.09.24 в 10:42

Променят маршрута на няколко автобуса заради ВиК ремонт в Бургас

Поради ВиК авария на бул. “Демокрация” в района на Турското консулство се налага промяна в маршрутите на линии 11,15, Б11, Б12 и 8, съобщават от община Бургас. От 9 до 15 ч. днес автобусите ще минават по бул. “Демокрация” – ул. “Ген. Гурко” – ул. “Цар Симеон” – ул. “Булаир”, като до приключване на ремонта спирка „Ген. Гурко“ в посока Терминал „Юг“ ще..

публикувано на 13.09.24 в 09:37

Монтиране на водомери и аварии спират водата в няколко населени места в Бургаско

Без вода заради авария са малкотърновските села Звездец и Евренозово, съобщават от ВиК Бургас. Работи се отстраняването й. В каменското село Свобода пък се монтират водомери, което също налага прекъсване на водоподаването до 17 часа. Текущи ремонти със спиране на водата се извършват още в карнобатските села Черково и Раклица днес.

публикувано на 13.09.24 в 09:09

Предвижда се изграждане на кръгово движение между ул. „Радой Ралин“ и бул. „Хаджи Димитър“ в Сливен

Предложение на проект за изграждане на ново кръгово движение с пластмасови елементи беше прието от общинската Комисия по безопасност на движението. То ще бъде изградено на кръстовището между улица „Радой Ралин“ и булевард „Хаджи Димитър“, до сградата на държавния архив.  Движение с подобна сигнализация е първото в Сливен и има за цел да улесни..

публикувано на 12.09.24 в 15:38

След двучасова дискусия: институциите не знаят от къде са неприятните миризми в Бургас

След двучасово извънредно заседание на Комисията по околна среда към Общинския съвет не стана ясно от къде идват неприятните миризми, сигнали за които постъпват от началото на лятото в Бургас.  Извънредно заседание на екокомисията към Общинския съвет за зачестилите задушливи миризми в Бургас  На срещата се отзоваха представители на..

публикувано на 12.09.24 в 15:22

Созопол отново ще бъде домакин на НАТО научен форум

От 14 до 22 септември 2024 г. в Созопол, с финансовата помощ от НАТО по програмата „Наука за мир и сигурност“, ще се проведе научен форум посветен на най-новите достижения в областта на наноматериалите и нанотехнологиите използвани в различни сфери на сигурността. Директори на форума ще бъдат проф. Пламен Петков от Химикотехнологичен и металургичен..

публикувано на 12.09.24 в 15:03
Христо Бардуков

Кметът на Зидарово: Вместо да е отговорна към възрастните, държавата ги праща в "девета глуха"

Запазване на програмата „Грижа за дома“ поиска кметът на созополското село Зидарово Христо Бардуков в писмо да Министерството на труда и социалната политика. По нея асистенти се грижат за хора с увреждания и за възрастните, като им пазаруват, плащат сметките, проверяват здравословното им състояние, купуват лекарства и др. Ведомството обаче планира..

публикувано на 12.09.24 в 15:30