Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 19 МАЙ!

| обновено на 19.05.24 в 10:38

На вълните на Ева в неделя ще се носим в лежерния следобед. Ето с кого ще ви срещнем днес:

Бургазлийката Мери Мутафчиева е нашата специална Ева днес, поводът е новата песен на група „Мери бойс бенд“, които приветливо ни казват „Здравей“. С нея те дават началото на нов албум, който ще отбележи 30-годишнината на групата на сцена.

Бижута с подправки? Защо не! Десислава Петрова забърква куркума, черен, пипер, спирулина, морска сол и кафе във вълшебни обици, които освен, че са елегантни и еко, носят и свой аромат.

Разказваме и за бургазлийката Станислава Андреева, която e част от новия български филм "Никога не е просто секс", част от който е сниман и в морския град. 

Кой е по -податлив на стрес и кой живее по-тревожно-мъжете или жените? Жените са по откровени и си признават, когато има проблем, мъжете -не,  казва Константин Драгов, който е инструктор по дишане и медитация. Той провежда курсове с дихателни техники, които е нарекъл „Програма за щастие“.

Веднага след това влизаме в света на Веселин Десподов, който е любител на сърфа, мнозина може ми го познават като собственик на едно атрактивно местенце за отдих край Царево. Днес ще разкажем за една негова щура идея-той се е заел да трансформира автобус в мобилен сърф кемпер. За пътуване разбира се, защото човекът е човек, когато е на път и вятърът е в косите му, ако наблизо има и море-още по-добре.

Обещаваме да е интересно, и весело, а може и да научите нещо, така че не ни пропускайте до 15 часа. Екипът на предаването на 19 май-Петя Янакиева и Алекс Пенев, с част от цветните ни събеседници разговаряха още Десислава Златева и Християна Йорданова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 ЧАСА:

В неделя е време за релакс и сладки приказки. Бъдете там, където се радват на присъствието ви, живейте и обичайте тези, които ви обичат.И най-важното, не забравяйте да живеете и за себе си. Звукорежисьор ще е Ваня Желева ,водещ - Стефка Бакърджиева. Ето събеседниците в предаването ни днес: -   Ще научим и тайната рецепта за..

публикувано на 06.10.24 в 11:30

"Ден до пладне" на 5 октомври

Могат ли купувачи на гласове да преобърнат редовия избор на българите? Имат ли шанс държавата и институциите срещу дилърите на корпоративния и контролиран вот? Въпросите продължават на фона на специализирани полицейски акции срещу изборната търговия, изплували псевдоними на смятани за търговци на гласове и арести на кандидат-депутати. Ще намерим..

публикувано на 05.10.24 в 08:39

"Булевард Демокрация" на 4 октомври

Темите в предаването: Нова акция на бургаската полиция разкри канабисова ферма, разположена на първия етаж в бл. 282 в к-с „Меден рудник“. Кои са отглеждали наркотиците и колко количество е открито, репортаж на Калина Енчева. Тревожна тенденция-подмладяват очните заболявания у нас. Как новите технологии могат да помогнат на офталмолозите по време на..

публикувано на 04.10.24 в 14:34

Ина Везенкова от Бургас е победител в конкурса за лого на Атанасовското езеро

Ина Везенкова от Бургас е победител в конкурса за лого на Атанасовското езеро. Тя и останалите участници са студенти в НХА. Изборът е направен от над 40 участници, които са се включили с креативни предложения. Журито е било затруднено  и затова реши да даде две трети и две втори места, обясни основният организатор Радостина Ценова от  Българска фондация...

публикувано на 04.10.24 в 12:26

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 4 ОКТОМВРИ:

Смисълът на живота е да вярваш, че най-доброто тепърва предстои. Добро утро в петък, денят ще е такъв какъвто си го направите. Време е за кафе и усмивка. Поздрави от екипа ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -..

публикувано на 04.10.24 в 06:30

Булевард Демокрация на 3-ти октомври

Зърнопроизводителите умуват за евентуални протести, тъй като не са си получили втория транш от украинската помощ, повече след малко. Полицаи откриха нива с канабис за няколко милиона лева. За акцията ви разказваме също в първия час. Във втория коментираме липсата на специализанти по определени медицински специалности. И бургаския филиал на Софийския..

публикувано на 03.10.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 ОКТОМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 ОКТОМВРИ! Казват, че идеалното утро е да се събудиш, да се протегнеш, да се усмихнеш и да се обърнеш на другата страна, за да заспиш отново… Но аз мога да ви обещая, че и минута не е за пропускане от утрото на 3-ти октомври – златна есен, с къс ръкав по обедните часове. Подреждаме мислите и с..

публикувано на 03.10.24 в 06:58