Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Матей Казийски открива Beach Arena Burgas на 1 юни

Матей Казийски
Снимка: FIVB

В Бургас официално ще бъде открито съоръжението за спорт на открито BEACH ARENA. То се намира след Северния плаж, до паркинга и алеята към Солниците. За атрактивното събитие в Бургас пристига световната волейболна звезда Матей Казийски. Той ще очаква всички почитатели на плажа сутринта за демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна тренировка с деца, които имат желание да се докоснат до волейболната топка. Всички фенове ги очакват снимки и автографи със световната звезда.

На същото място, от 9.00 ч. до 13.00 ч., ще се проведат демонстрации по плажен волейбол с клуб Beach Volley Burgas, както и международен отборен турнир по плажен тенис със спортен клуб „Бийч тенис Бургас“.  Не пропускайте и щафетните игри за деца, организирани от Fit Kids с помощта на спортните клубове по плажен тенис, волейбол и „Хикари Доджо Бургас“. Всеки е добре дошъл да участва в тях без предварително записване. Всички тези активности са част от тематичния уикенд „Fun&Sun”, който Община Бургас посвещава на децата и спорта.

В рамките на откриването на новата зона за плажни спортове ще се проведат още атрактивни надпревари. Локацията ще бъде домакин на отборен международен турнир по плажен тенис за мъже, жени и ветерани.  Всеки отбор ще се състои от 10 - 12 души, от които минимум две мъжки двойки, една женска и една двойка ветерани на възраст 50 + години. Паралелно с отборната надпревара ще бъдат проведени и два турнира за деца до 14-годишна възраст.

Събитието ще бъде проведено в две отделни категории – PRO и AMATEURS. Подалите заявка участници са повече от 100 състезатели от Бургас, Варна, София, Русе, Равда, Добрич, Лозенец, Молдова, Азербайджан, Русия.

Турнирните мачове ще се провеждат на новоизградената бийч арена Бургас на минимум 8 игрища. Турнирът се явява откриване на летния спортен сезон в Бургас и на календара на турнирите по плажен тенис, като в него участие ще вземат най - добрите играчи на България в този спорт.

В Beach Arena Burgas ще може да се насладите през целия летен сезон на плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол, плажно ръгби, текволи, текбол и плажен доджбол. Зоната ще разполага с 3 корта за плажен волейбол, 4 корта за плажен тенис, игрище за плажен футбол/ръгби. Сред удобствата са душове и съблекални, плажен бар, озвучаване и осветление за тренировки и събития във вечерните часове.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сърбия срещу Англия във фокуса на европейското първенство по футбол

Европейското първенство по футбол в Германия ще продължи днес с нови три мача. В четвърта група, в Хамбург, от 16 часа съперници ще бъдат съставите на Полша и Нидерландия.  Следващите два мача са от 3-та група. От 19 часа в Щутгарт, Словения - Дания. Един от отборите, сочени сред фаворитите за европейската титла - Англия, започва участието си на Евро..

публикувано на 16.06.24 в 08:42
Шихан Тони Петров

Шихан Тони Петров: В нашата работа възпитание и дух са едно цяло, само така се постигат успехи (видео)

В Спортен център ПМГ “Акад. Никола Обрешков” се проведе Традиционният национален семинар по полицейска лична защита и самоотбрана за полицаи и военнослужещи.  Той бе ръководен от Шихан Тони Петров - 7 Дан, международен инструктор и Гранд Мастър по оперативни полицейски процедури с проведени до момента 175 международни семинари на..

публикувано на 16.06.24 в 08:00

През уикенда в Бургас - състезания по джет, уиндсърф, плуване, вдигане на тежести и тенис на маса

Стартът на Джет шампионата на България е в Бургас. Плаж "Крайморие" е домакин на първия кръг от Националния шампионат този уикенд - 14-16 юни. Инициативата и организацията е на местния клуб „Акватракс“ и Община Бургас. Сили ще премерят над 50 състезатели от България, Румъния и Гърция в различните категории. Водещ на състезанието ще бъде най-успешният..

обновено на 15.06.24 в 08:32
Германия - Шотландия

Германия с категорична победа за начало на Евро 2024

Домакинът Германия започна с лека и категорична победа с 5:1 срещу Шотландия на старта на Европейското първенство по футбол. В мач от Група А в Мюнхен германците не оставиха никакво съмнение в превъзходството си срещу островитяните, чиито футболисти се оказаха лесни жертви за своите съперници.  Германия от самото начало взе диригентската палка в мача..

публикувано на 15.06.24 в 07:48

Селекционерът на Германия призова нацията да подкрепя отбора си

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман призова нацията да подкрепя докрай футболистите, докато домакините се готвят да открият Евро 2024 тази вечер срещу Шотландия. "Искам да се обединим като нация и да подкрепяме германския национален отбор, включително и на стадиона. Това е изключително важно. Трябва да използваме по всякакъв начин домакинското..

публикувано на 14.06.24 в 22:05
Финалът е на 14 юли в Берлин

Пълна програма на Евро 2024

Отборът на Германия открива Евро 2024 с двубой срещу Шотландия тази вечер. Мачовете от груповата фаза ще се играят в три часови пояса - 16:00ч., 19:00ч. и 22:00ч. Осминафиналите ще се провеждат в 19:00ч. и 22:00ч., а полуфиналите и финалът ще са в 22:00ч. Всички часове са в българско време. Финалът на първенството е на 14 юли в Берлин.  Пълна..

обновено на 14.06.24 в 21:59

Сувенирна топка на Христо Стоичков ще бъде разиграна на благотворителен търг в Бургас

22 отбора от пет държави ще се включат на 14 и 15 юни в Спортен комплекс "Славейков" в традиционния благотворителен турнир по футбол, в подкрепа на децата на загинали служители на МВР. Турнирът е част от спортния календар на Община Бургас и Международната полицейска асоциация (ИПА). Международното участие включва два отбора от Румъния, и по един от..

обновено на 14.06.24 в 16:02