Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбъл „Филип Кутев“ с мащабен концерт в Бургас

Ансамбъл „Филип Кутев“ се завръща в град Бургас, за да представи премиера на най-мащабния си революционен концерт. Бургас отново е част от националното турне на ансамбъла и през 2024 година.

Днес от 20.00 часа, на сцената на летния театър, ще се изпълни най-мащабната и знакова симбиоза във фолклорното ни музикално-танцово изкуство.

След изключително успешните концерти в ДКС Варна и зала 1 на НДК, национален фолклорен ансамбъл „ФИЛИП КУТЕВ“ ще представи новаторски концерт, който ще бъде под съпровода на Врачанска филхармония, а в него ще участват над 140 човека танцьори, музиканти и екип.

Диригент на концерта е маестро Георги Андреев, композитор и директор на ансамбъла.

Зрителите ще се насладят на премиерни за Бургас, музикални и танцови изпълнения под постоянния съпровод на фолклорния и симфоничен оркестър. Ще бъде представен един цялостен концерт, без аналог в българското фолклорно изкуство.

Концерта „Извори“, ще покаже възможностите на националният ни фолклорен ансамбъл, за представяне на една различна, съвременна линия по отношение на звук , картина и цялостно въздействие.

Не пропускайте новаторското представяне на фолклорното изкуство под съпровода на Врачанска филхармония! Чуйте звука на съвремието!


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо в Синеморец направиха Фестивал на мисълта?

"С Фестивал на мисълта в Синеморец искаме да провокираме повече хора да използват повече неща, които имат смисъл - мисъл духовност и култура".  Това сподели в интервю за БНР Христо Кулеков, организатор на събитието.  Тази вечер е втората и ще бъде прожектиран филмът на Николай Василев "Ваклуш" - от 20.30 часа на Летния театър в Синеморец,..

публикувано на 02.07.24 в 12:51

Танцова формация „Петлите“ тръгва на турне по Южното Черноморие

„Танцът е магия“ – под това заглавие популярната бургаска танцова формация „Петлите“ тръгва на турне. Началото ще постави спектакъл в Созопол на 25-ти юли на сцената на амфитеатъра. Летните концерти ще продължат в още пет града по Южното ни Черноморие, каза основателят на ансамбъла Георги Димитров. Той посочи и какво включва програмата...

публикувано на 02.07.24 в 10:55

Клавирен рецитал открива младежкия арт фестивал „Солинария“

Клавирно дуо „Атмосфери“ ще открият  Четвъртото издание на младежкия арт фестивал „Солинария“ в Созопол на 5 юли (петък) от 21.00 ч.. Зад поетичното име стоят две млади пианистки – Мила Михова и Александра Дичева.  Пътят им към музиката е различен. Мила Михова минава през всички обичайни етапи в изграждането на един музикант – учи в Националното..

обновено на 02.07.24 в 10:43
„Виенска кръв“ на Държавната опера в Бургас

С оперетата „Виенска кръв“ се откриват музикалните празници „Емил Чакъров“

С оперетата „Виенска кръв“ на Йохан Щраус-син се откриват Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Началото е  от 20:30 часа на сцената на Летен театър - Бургас. П редставлението се изпълнява на български език.  Зад диригентския пулт в атрактивния спектакъл застава маестро Деян Павлов /гост/.  Сопраното Нона Кръстникова и тенора Яни..

публикувано на 02.07.24 в 09:46

В Синеморец прожектират филма на режисьора Николай Василев „Ваклуш"

Днес продължава първото издание на "Фестивала на мисълта", #JulyEvening, в курортно селище Синеморец.  В програмата влизат прожекции на филми и лекции. Днес от 20:30, ще може да бъде видян филмът на режисьора Николай Василев, „Ваклуш". Предвидена е възможност за дискусия с режисьора. Събитието ще се проведе в лятното кино на Синеморец

публикувано на 02.07.24 в 08:51

Международният младежки фестивал "Музите" превзема Созопол от 5 юли

Най-големият младежки фестивал  в Източна Европа се завръща между 5 и 15 юли в Созопол. Международен младежки фестивал-конкурс на изкуствата "Музите" се провежда под патронажа на Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България. Партньори на събитието са Изпълнителната агенция на българите в чужбина, Европейската асоциация на..

публикувано на 01.07.24 в 15:22

Вечната приказка "Красавицата и звяра" в мюзикъл на бургаска сцена

Мюзикълът „Красавицата и Звяра“ ще бъде представен на 1 юли от 20.30 часа на Летния театър в Бургас. Продукцията на Държавна опера Варна е основана на френската класическа приказка и адаптирана от едноименния анимационен филм на Уолт Дисни, който печели „Оскар“ за 1991 г. Оценен на Бродуей като един от най-добрите мюзикъли на всички времена, той..

обновено на 01.07.24 в 12:52