Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания е на финал на Евро 2024

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Испания победи с 2:1 Франция в първия полуфинал на европейското първенство по футбол и ще играе за трофея.

Иберийците започнаха силно, а в 5-ата минута Фабиан Руис от няколко метра пропусна.

Французите отговориха веднага. В 9-ата минута Коло Муани засече точно с глава подаване на Мбапе и откри резултата.

В 21-ата минута Ламин Ямал  с далечен удар изравни.

Малко след това испанците поведоха след удар на Дани Олмо, който финтира Чуамени и стреля силно по диагонала, а Жул Кунде успя единствено да отклони топката в мрежата.

Второто полувреме стартира с нов шанс за испанците. Секунди след подновяването на играта вратарят на "петлите" Майк Менян излезе почти до тъч линията далеч от полето си, за да спре Нико Уилямс.

Французите опитаха да наложат надмощие, но Чуамени и Упамекано пропуснаха.

В 81-ата минута Ямал опита нов страхотен удар от далече, но се размина с попадението.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

BRAVE 86 събира в „Арена Бургас“ десетки знакови спортисти

В събота предстои грандиозна галавечер BRAVE 86, която ще събере на едно място десетки шампиони в спортна зала „Арена Бургас“. Сред тях олимпийският шампион по класическа борба от Париж 2024 Семен Новиков, Благой Иванов-Багата, Кубрат Пулев, световните шампиони по самбо Румен и Росен Димитрови, няколко поколения самбисти, световни и европейски шампиони..

публикувано на 21.08.24 в 13:22

Александър Перухов с призово място в последния турнир по подводен риболов

Състезателят по подводен риболов на клуб „Несебър“ Александър Перухов завоюва призовото място в шестия за годината турнир от критериума за купа „България“, а именно турнира за купа „Димитър Минев“, състоял се в акваторията на Черноморец и Созопол. Той грабна победата с улов от деветнадесет валидни риби от три различни вида. След него се наредиха..

публикувано на 21.08.24 в 07:57

Най-дългият етап от колоездачната обиколка на Българие ще е Приморско-Сливен

Четвъртият етап от 71-вата Международната колоездачната обиколка на България ще финишира в Сливен на 28 август , съобщават от Общината. Това налага да бъдат въведени временни ограничения на движението в града. Етапът ще стартира от Приморско и е най-дългият в състезанието – 207 километра. Тази година се честват 100 години от началото на състезанието...

публикувано на 20.08.24 в 16:51

Състезателни паркури на конна база „Парк Езеро“ в Бургас

Конна база „Парк Езеро“- Бургас и клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас организират отново вътрешни турнири. Състезанието по прескачане на препятствия ще се проведе утре /21 август, сряда/ като началния час за мероприятието е обявен за 19.00. Причината за по- късното стартиране на състезанията е обичайно за това за м. Август горещо време...

публикувано на 20.08.24 в 11:47

Ето кои са призьорите в турнира BURGAS SKATE OPEN 2024

С много адреналин и без сериозни контузии премина юбилейното десето издание на Международното състезание BURGAS SKATE OPEN. За всички любители на един от най-новите олимпийски спортове организаторите бяха подготвили демонстрации, квалификации джем сешън формат, експозиция на най-емблематичните фотоси от предишни издания на събитието, концерт, графити..

публикувано на 20.08.24 в 11:42

Колоездачи от 18 страни на Обиколката на България

Българска федерация по колоездене (БФК) и ДЗИ обяви детайли относно провеждането на 71-aта Международна колоездачна обиколка на България. Четвъртото най-старо шосейно състезание в Европа тази година отбелязва 100-годишен юбилей от провеждането на първата обиколка у нас. Стартът на Обиколката ще бъде даден на 24 август в София пред храм-паметник „Св...

публикувано на 14.08.24 в 17:00

Община Бургас призовава: Пазете плувците!

Заради празничната програма на остров Света Анастасия по случай 10-годишнината на туристическия комплекс, на 16 август, от 11:00 ч., от южния кей ще бъде даден старт на плувен маратон с дължина 700 м.  С оглед безопасността на плуващите, Община Бургас моли за повишено внимание от страна на собствениците на лодки и джетове, идващи към острова от..

публикувано на 14.08.24 в 11:40