Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова вече не е председател на БСП

Снимка: БТА

Софийският градски съд заличи Корнелия Нинова като председател на БСП и лице, което представлява партията и на нейно място записа Атанас Зафиров,  но само като изпълняващ функциите на председател.

Съдът е отхвърлил искането Зафиров да бъде вписан за нов председател до избор на титуляр от конгреса на социалистите. Според магистратите, на такова вписване подлежи единствено председателят, избран по правилата на Устава на БСП.

Решението не е окончателно и може да се обжалва или  протестира пред Върховния касационен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: България се нуждае повече от всякога от редовно правителство

България се нуждае повече от всякога от редовно правителство и разумът трябва да надделее. Това каза преди заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС председателят на партията Джевдет Чакъров. Заседанието трябва да започне в този час, но пристигналите в лятното имение на Ахмед Доган членове на бюрото са по-малко от 16 и не могат да осигурят кворум...

публикувано на 20.08.24 в 13:48
Асен Василев

В ПП доволни от призива на ГЕРБ – Стоянов да бъде свален от МВР

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев заяви, че е радостен от призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов – Калин Стоянов да бъде отстранен като МВР шеф. "Радвам се, че и г-н Борисов се присъедини към призивите Калин Стоянов да не бъде вътрешен министър. Неговото поведение е абсолютно недопустимо. Да се организира в работно време..

публикувано на 20.08.24 в 12:09

Бойко Борисов настоя за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. "Вчера видях недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – недопустимо", аргументира се той. "Защитавах Калин Стоянов. Когато с Кирил Петков  правихме сглобката, търсехме професионално лице. Съгласих се с Калин Стоянов, защото беше..

публикувано на 20.08.24 в 12:05
Ахмед Доган

Централното оперативно бюро на ДПС заседава при Доган в "Росенец"

Централното оперативно бюро на ДПС се събира в 14 часа в "Росенец". За да бъде легитимно заседанието е необходимо да присъстват поне 16 души от 24-те членове на бюрото, защото по устав той заседава при кворум 2/3 от състава и взема решения с обикновено мнозинство от присъстващите членове, съобщава БНТ. Заседанието е свикано от почетния председател на..

публикувано на 20.08.24 в 09:49

„Възраждане“: Странджа няма да се превърне в бунище за ядрени отпадъци

Няма определена територия в района на Странджа, на която да се депонира отработено ядрено гориво от АЕЦ „Козлодуй“. Това става ясно от отговор на служебния енергиен министър, след отправено питане от народните представители от „Възраждане“ Борис Аладжов и Звезделина Каравелова. Владимир Малинов е пояснил, че няма и определена технология, по..

публикувано на 19.08.24 в 13:21
Президентът Румен Радев

Няма да има кабинет "Кожарева", изборите ще са след 20 октомври

Изборите се отлагат. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с номинирана за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Държавният глава заяви, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и за това поредните парламентарни избори няма да се проведат на 20 октомври. Причината – оставането на вътрешния..

публикувано на 19.08.24 в 11:44
Горица Грънчарова-Кожарева

Кожарева остави голяма част от стария кабинет. Калин Стоянов - начело на МВР

Политическата нестабилност в България не е преодоляна. Затова изключително важно е днес да бъде намерен диалог между институциите, които управляват държавата. Вярвам, че спазването на конституционния принцип за разделение на властите е основна предпоставка за намаляване на напрежението. Честата смяна на правителства засилва усещането на нестабилност...

публикувано на 19.08.24 в 11:34