Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екип от община Болярово посети Италия по проект за европейските културно-исторически ценности

През периода 01.07.2024 г. - 05.07.2024 г. екип от община Болярово посети община Кампанори, регион Тоскана в Италия в рамките на проект: "Присъстващо управление на европейските културно-исторически ценности на
традиционните земеделски райони" -winEU.rur. 

По време на посещението бяха представени идеите, генерирани по време на местно събитие в Болярово, за стабилизирането и развитието на европейските гранични селски райони, какъвто е регионът на Болярово. Изпълнението на проекта ще приключи със заключителната среща във водещия партньор - община Вера, Испания през месец октомври. 

Продължителността на проекта е 24 месеца, стойността му е 148 010 евро и се финансира от програма „ Граждани, равенство, права и ценности“ (CERV) на ЕС.

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Остават 4 дни на зрелостниците да платят здравната си вноска за юли

До 26-и август младежите, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, внасят здравноосигурителната си вноска за юли. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение наесен и не са започнали работа. За Бургаска област 3335 са учениците, завършили средно..

публикувано на 23.08.24 в 14:29

В Болярово разкриват нови социални услуги за 90 потребителя

Деветдесет и седем работни места ще се създадат в община Болярово чрез разкриване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за над  90 потребителя. В момента общинската администрация подготвя проект, с който ще се кандидатства за финансиране от Националния план за възстановяване и..

публикувано на 23.08.24 в 14:18

В Малко Търново канят на Летни културни празници

Традиционните Летни културни празници в Малко Търново престоят в края на тази седмица. Те ще се проведат от 23 август (петък)  до понеделник, 26 август. Това е тяхното 32 издание през годините. Провеждат се през втората половина на август, непосредствено след тържествата в местността Петрова нива. И тази година в програмата са включени..

публикувано на 23.08.24 в 14:00

Да пътуваш с автобуса срещу 4 лева за шест месеца?

За интернет измама, свързана с картите за градския транспорт, предупредиха от Общината. Във Фейсбук страница се предлага билет с валидност от шест месеца за всички линии на „Бургасбус“. Цената е малко под 4 лева. От общинския превозвач призовават хората да не се подлъгват. Мнимата фейсбук страница се нарича „Обществен транспорт Бургас“...

публикувано на 23.08.24 в 13:48

МРРБ финансира изграждането на пет нови обекта в община Несебър

Финансират изграждането на пет нови обекта в община Несебър. Това са: и зграждането на подземен паркинг в Несебър, ремонтът на улица „Резвая“ в с. Равда, създаване на спортни игрища с огради, осветление и паркинг в Свети Влас, ново улично осветление на велоалея от кк „Слънчев бряг“ и изграждане на осветление на голямо игрище с изкуствена настилка до..

публикувано на 23.08.24 в 12:13

Община Бургас спря планираните за днес в "Славейков" взривни дейности

За днес бяха предвидени дейности по извършване на взривни работи на сградата на пазар Пиргос. Тя се намира  до жилищни сгради и покрития басейн в комплекс „Славейков“. Това искане не е уважено от Община Бургас.  Оттам информират, че в представената документация има пропуски. Главният архитект на общината е изразил становище, че територията е гъсто..

публикувано на 23.08.24 в 11:25
Габриела Руменова

Можем ли да се предпазим от опасна стока закупена през китайски сайтове

Южнокорейско изследване показва, че токсични вещества се съдържат в продукти, продавани през най-използваните от потребителите и в България сайтове за китайски стоки. Това коментира за БНР Бургас Габриела Руменова, създател на онлайн платформата „Ние потребителите“. По думите ѝ все повече държави основателно се замислят за рисковете от масовото..

публикувано на 23.08.24 в 11:25