Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариус Куркински играе днес "Нашенец" в Бургас

Мариус Куркински гостува днес в Бургас със спектакъла "Нашенец". Това е моноспектакълът, с който през ноември миналата година актьорът отбеляза 30 години на театралната сцена, припомнят организаторите.

На сцената Куркински пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни и трогателни истории. Какво би бил този свят на трудности, главоблъсканици, амбиции и тревоги, без животворният полъх на хумора.

Много от Чудомировите разкази са изградени като диалог или монолог. Неслучайно тези герои носят прозвището нашенци - нещо близко, което е и наше, присъщо и на нас, разказват от екипа на Мариус Куркински.

Спектакълът ще се играе днес от 20.30 часа на сцената на Летния театър в Бургас. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Здравка Василева представя в Бургас изложбата си “Deja vu”

20 картини  живопис и смесена техника  представя в най-новата си експозиция проф. Здравка Василева, ръководител на катедра „Живопис” и зам.ректор по художественотворческата дейност на Националната художествена академия. Изложбата носи усещане за познати обекти, претворени спомени, внушения и усещания, обединени в концепцията на „вече..

публикувано на 20.08.24 в 13:06

Турнето „Обич и песен“ 2024 идва и в Бургас

Турнето "Обич и песен" на любими български изпълнители  днес, 20 август гостува в Бургас. Идеята на това музикално събитие е да даде среща на различни стилове и жанрове обединени от музиката с публиката в различни градове на страната, каза Мими Иванова, която е една от участничките в турнето: „ Навсякъде ни приемат с много радост..

публикувано на 20.08.24 в 09:10

Филмът „Хени. Приятелството–смисъл и спасение” тръгва по международните кинофестивали

Филмът „Хени. Приятелството – смисъл и спасение” започва своето турне по международните и националните кинофестивали. Само за месец  филмът ще бъде показан на два престижни форума на българското и международното кино. На 24 август от 15 часа във Фестивален и конгресен център – Варна, във втория ден на едно от най-популярните кино събития -..

публикувано на 19.08.24 в 11:53

"Лебедово езеро" - тази вечер в Летния театър на Бургас

Балетното представление „Лебедово езеро“ по  музика на П. И. Чайковски ще бъде представено тази вечер от 20:30 часа на сцената на Летния театър в Бургас. В главните роли на Одета/ Одилия и Принц Зигфрид са примабалерината на Софийската опера и балет Боряна Петрова и Емил Йорданов, премиер-балетист на националния културен институт и Държавна опера..

обновено на 19.08.24 в 10:53

"Аида" на сцената в Бегликташ

Една от най-впечатляващите постановки на Държавна опера – Бургас – „Аида“ от Джузепе Верди, в режисьорската версия на доц. д-р Александър Текелиев, ще представи популярната опера на 17 август, от 20:30 часа на мистичната сцена на тракийския мегалитен комплекс Бегликташ. Спектакълът ще бъде под майсторската палка на проф. д-р Григор Паликаров.  След..

обновено на 17.08.24 в 16:18

Заключителна гала на участниците в балетната академия "Ваганова"

Бургас е домакин за трети път на лятното училище на световната балетна академия “Ваганова”.  На 17 август бургаската публика ще може да види постиженията на участниците в академията в заключителна гала. Тя ще бъде в зрителната зала на НХК от 19.00 ч. с вход свободен. Международната танцова организация Russian Masters Ballet, която представлява..

обновено на 17.08.24 в 15:42

Лятно кино в Ямбол с филма "Завръщане 2"

Община Ямбол напомня, че и през август могат да се гледат български фирми на открито. Тази вечер от 21:00 часа ще бъде представена българската комедийна драма „Завръщане 2“.  Тя е със звездното участие на Александър Кадиев, Башар Рахал, Ники Илиев, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Диляна Попова и др. Първата част на романтичната..

публикувано на 17.08.24 в 15:33