Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи иззеха над 20 000 флакона с райски газ по Южното Черноморие

Снимка: архив

Над 20 000 флакона с  райски газ, продавани на различни места по Южното Черноморие, са открити и иззети при масираните полицейски операции, проведени в последните дни от служители от отдели “Икономическа” и “Криминална полиция” към ОДМВР - Бургас. 

Установени са общо 19 лица, продаващи балони с райски газ, на които са съставени предупредителни протоколи за спазване на изискванията - райски газ да не се продава за ползване в затворени пространства и на непълнолетни лица. 

Предстои изпращане на материалите по случаите в Бургаска прокуратура, както и уведомяване на БАБХ и РЗИ за взимане на отношение в сферата им на компетентност.

Ангажираните с пласирането на райски газ не остават безучастни към полицейските действия, от които търпят огромни икономически загуби, допълват още от полицият. Това доведе до негативна кампания срещу проверките от полицейски служители. Подобни публикации няма да доведат до намаляване на обема и интензитета на проверките - напротив : добрата инерция и активността на полицейските действия спрямо продавачите на райски газ ще се запазят. Проверките ще продължат през целия летен сезон във всички курортни зони и по инициатива на ОДМВР - Бургас в тях ще се включат служители от БАБХ и РЗИ. Категорично линията по недопускане толерантност от страна на контролните органи ще продължи и за в бъдеще, като в действията по неутрализиране продажбата на райски газ водещи ще са елемента на изненадата и предварително придобитата информация, уточняват още от пресцентъра. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежко е състоянието на пострадалите при катастрофата на пътя Ямбол-Сливен

Четиримата пострадали при катастрофата на пътен възел "Хаджидимитрово" на пътя Ямбол-Сливен продължават да са с опасност за живота, съобщават от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" Сливен.  Мъж загина, четири деца и двама възрастни са с опасност за живота след катастрофа на пътя Ямбол-Сливен Четирима от общо 8 ранени са настанени в болницата в Сливен,..

публикувано на 19.08.24 в 11:38
Снимката е илюстративна

АПИ: Движете се с повишено внимание по пътя Прилеп-Карнобат

До 18 ч. днес движението по пътя Прилеп – Карнобат се осъществява с повишено внимание поради косене на крайпътна растителност, информират от АПИ.  Участъкът е сигнализиран от пътни знаци.

публикувано на 19.08.24 в 09:47

Нови две жертви на морето в Обзор и Слънчев бряг

54-годишен сръбски турист се е удавил в Обзор в неделя около обяд, съобщават от бургаската полиция. Тялото му е намерено на плажа пред местен хотел. Все още се установява самоличността на друг удавник, чието тяло морето изхвърлило пред друг хотел в Слънчев бряг в средата на миналата седмица. Мъжът е на видима възраст около 40 години, информират от..

публикувано на 19.08.24 в 08:56
Диана Русинова

Липсата на контрол е причина №1 за катастрофите по пътищата

Липсата на контрол е една от основните причини за зачестилите пътни инциденти през лятото. Мнението е на Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Другите фактори, според нея, са свързани с лошото състояние на пътната инфраструктура, интензивния трафик към морските курорти и безразсъдното поведение на шофьорите...

публикувано на 19.08.24 в 08:50

Лекари се борят за живота на 4-годишно дете, ударено от кон в село Дъскотна

4-годишно момче от село Дъскотна е с опасност за живота, след като е ударено от кон в областта на челото. Инцидентът е станал снощи около 20,30 часа на улица в руенското село.  Детето е настанено за лечение в областната болница в Бургас, където е откарано от 34 годишния си баща.  По данни на полицията момченцето е със счупен череп. 

публикувано на 19.08.24 в 07:52
Полиция

Мъж загина, четири деца и двама възрастни са с опасност за живота след катастрофа на пътя Ямбол-Сливен

Тежка катастрофа с жертва и тежко пострадали е станала тази нощ на пътя Ямбол-Сливен на магистрала "Тракия".  Час и половина след полунощ в  района на пътен възел "Хаджидимитрово" са се сблъскали лек автомобил и микробус, след като колата навлязла в платното за насрещно движение и се е ударила челно в буса. 49-годишният водач на лекия автомобил е..

публикувано на 18.08.24 в 11:05

Задържаха мъжа подпалил гората над Сливен

Задържан е мъжът, който причини пожар в гората над Сливен в четвъртък. Той е арестуван снощи в квартал "Надежда'". Предстои да му бъде повдигната мярка за неотклонение задържане под стража от 72 часа.  Екипи на пожарната са на оглед след пожара в сливенската планина Според разследващите той е причинил пожара, след като е запалил кабели, за да..

публикувано на 17.08.24 в 12:32