Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локализиран е пожарът, обхванал село Воден

Автор:
Снимка: БГНЕС

Големият пожар, обхванал село Воден, е локализиран, съобщи кметът на община Болярово Христо Христов. Ситуацията остава изключително тежка. Много от жителите на селото останаха без покрив, след като огнената стихия погълна къщите им.
"В момента има нужда от много спешна помощ на хората, които трябва да бъдат настанени временно, които трябва да бъдат устроени. Днес разговаряхме с господин президента, получихме неговата подкрепа, за което също му благодаря в този тежък момент. Той и в други кризи е бил при нас. Но, този район изпада в много тежки ситуации - минахме през шап, през чума, сега пожари. Наистина, природното бедствие беше много жестоко".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без платено паркиране утре

Общината напомня на гости и жители на Бургас, че паркирането в Синя и Зелена зона ще бъде безплатно на 6 септември, петък . Причината е честването на 139 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България.

публикувано на 05.09.24 в 17:37

Почина Павлин Иванов (ОБНОВЕНА)

Съболезнователен адрес изпрати  Областната администрация в Бургас,  по повод смъртта на Павлин Иванов – заместник областен управител на област Бургас. В писмото се казва: „Днес е тъжен ден за всички нас. Отиде си от нас човек с доказани нравствени добродетели, светли човешки качества, заслужил уважението на своите близки, приятели, колеги и..

публикувано на 05.09.24 в 16:50

Царево почете паметта на четиримата загинали преди година в наводнението

Паметта на четиримата загинали преди година в наводнение в Царево беше почетена днес със заупокойна молитва. След това бяха отслужени водосвет и молебен за здраве. Ритуалите извърши отец Йордан, който заяви, че може да се направи шествие за здраве в Царево на голям църковен празник. В църквата "Св. Цар Борис-Михаил" местни жители,..

публикувано на 05.09.24 в 16:05

Бързият влак от Бургас за София потегли с 35-минутно закъснение (ОБНОВЕНА)

Бързият влак №8612 от Бургас, който трябваше да потегли в 15:00 часа за София тръгна с 35-минутно закъснение, заради технически причини. Това съобщават от БДЖ.  Според информацията в сайта на железопътната компания в п рестой е б ърз влак №3624 (Бургас 14:30 - София 20:52) престоява в гара Бургас поради технически причини. Закъснява и бързият..

публикувано на 05.09.24 в 15:37

БАН, Областната администрация и Община Бургас подписаха меморандум за сътрудничество

В Областна администрация Бургас беше подписан днес Меморандум за сътрудничество между Българска академия на науките, Областна администрация Бургас и Община Бургас. Целта е подпомагане на регионалното развитие на територията на общината и областта. Подписи под документа положиха председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, областният управител на област..

публикувано на 05.09.24 в 13:42

Огнище на шарка по дребните преживни животни в ямболско село

Огнище на шарка по дребните преживни животни е констатирано в ямболското село Войника, община Стралджа. Заболяването е установено в животновъден обект със 135 овце.  Предстои животните да бъдат умъртвени. Фермата е поставена под възбрана, за да се ограничи движението към нея. Определена е 3-километрова предпазна зона в землището на селото,..

публикувано на 05.09.24 в 11:27

Бургас отбелязва 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия с тържества

На 6 септември Бургас се присъединява към честванията на едно от най-значимите събития в новата българска история - 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. От 10.30 часа на площад „Атанас Сиреков“, пред сградата на Общината, ще бъде извършен ритуал по издигане на флаговете на България, Европейския съюз и на Община Бургас. В..

обновено на 05.09.24 в 11:23