Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъжа, чийто микробус горя край Поморие

Запалила се е амбалажна хартия

Снимка: БГНЕС

Микробус горя на вътрешния път за Поморие край къмпинг “Европа” през вчерашния ден. Причината е, че по време на движение превозваната амбалажна хартия се запалила. Водачът - 46-годишен мъж от с. Зорница, на около 200 метра след разклона за гробищния парк в посока Бургас, пресякъл пътното платно към морето и разтоварил коша с хартията на пясъка. 

Вследствие на вятъра част от запалената хартия преминала от другата страна на шосето и запалила растителността покрай него с дължина 300 метра по протежение на пътя и около 150 метра в дълбочина. 

Заради задимяването движението в участъка бе затворено за половин час.

Водачът на товарния автомобил и неговия 60-годишен спътник от Бургас са задържани за срок до 24 часа. 

По случая е образувано бързо производство.


По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

42-годишен бургазлия е задържан за притежание и производство на наркотици

Полицията в Бургас задържа 42-годишен бургазлия за притежание и производство на синтетичен наркотик.  В апартамента му в жк „Меден рудник“ са открити бяло кристалообразно вещество /метамфетамин/ с общо тегло около 20 грама, както и прекурсори и съоръжения, служещи за производство на синтетичен наркотик.  Сред тях са червен фосфор, ацетон, стъклена..

публикувано на 24.10.24 в 08:16

Община Бургас издирва млада жена за вандалска проява

Община Бургас разпространи видео на млада жена, в което се вижда как срязва с ножица укрепващите колани на дръвчетата по ул. „Св. св. Кирил и Методий“.  От местната администрация информират, че всички млади дръвчета по улицата от пресечката ѝ с ул. „Цар Симеон I“ до бул. „Демокрация“ са с прерязани колани. Те са нужни за правилно захващане и ги пазят..

публикувано на 23.10.24 в 17:15

Откриха реновираното Районно полицейско управление в Болярово

В Болярово се откри реновираното Районно полицейско управление.  В него се помещава и противопожарната служба. На събитието присъства директорът на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов, старши комисар Иван Русев, директор на ОДМВР-Ямбол и Христо Христов, кмет на община Болярово.  Вложените..

публикувано на 23.10.24 в 15:36

Задържаният в Дюлево с 6 кг марихуана остава в ареста за 48 часа

Задържаха за срок до 48 часа обвинен в притежанието на близо 6 килограма марихуана.   По първоначални данни стойността на откритата дрога е 115 562 лева. Престъплението е от 22 октомври 2024. В къща в село Дюлево намериха седем килограма марихуана По време на разследването е установено, че наркотичните вещества са се намирали в дома на..

публикувано на 23.10.24 в 15:21

В ареста остава обвиняем за участие в престъпна група за разпространение на наркотици

Апелативният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение “задържане под стража“ на обвиняем в участие в организирана престъпна група и за разпространение на наркотици в особено големи размери. Според обвинението, от януари до март тази година той е разпространявал метамфетамин, с общо нетно количество над 2, 3 кг. Това е ставало както на..

публикувано на 23.10.24 в 12:31
снимката е илюстративна

За нова схема за телефонни измами предупреждават от полицията в Ямбол

За нова схема за телефонни измами предупреждават от полицията в Ямбол. Възрастната жена, която е била обект на обаждането, не е изпълнила указанията на измамниците. Възрастната жена е получила две обаждания вчера следобед на стационарния си телефон. Първоначално позвънил мъж, който се представил за полицейски служител и заявил, че синът й е..

публикувано на 23.10.24 в 10:31

В къща в село Дюлево намериха седем килограма марихуана

Служители от „Криминална полиция“ към ОДМВР – Бургас съвместно с полицаи от Пето Районно управление - Бургас са извършили претърсване в частна къща в с. Дюлево, общ. Средец, обитавана от 53-годишен криминално проявен мъж от същото село. Намерени са и иззети девет плика с тегло от по 0,500 кг., съдържащи глави от съцветия на марихуана. В антрето на..

публикувано на 23.10.24 в 08:52