Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 10 август от 20 часа на Летния театър:

Стефан Илчев кани на "Дестинация Бургас" (ВИДЕО)

| обновено на 10.08.24 в 07:36


Концерт-спектакълът на Стефан Илчев „Дестинация Бургас“ е днес  от 20 часа на Летния театър в Бургас.

Звездата му изгря на сцената на „Бургас и морето“, откъдето има няколко награди. Безапелационно спечели седмия сезон на шоуто „Като две капки вода“. Видяхме го като жури в първото издание на конкурса "Бургас и морето" за млади изпълнители. Сега Стефан Илчев ни поднася нов прочит на творчеството си. За първи път се изявява като сценарист и режисьор:

"Гледал съм максимално да приближа всички песни, свързани с моя роден Бургас, затова ще прозвучат песни като "Завръщане", "Това море и този бряг", "Морско синя любов". Те са печелили награди на публиката-няма как да отсъстват в този концерт. Ще е по-скоро спектакъл с начало и край с актьорска игра на моите гости. Постарал съм се да включа всички възможни таланти, които съм открил до този момент в себе си-и оперното пеене. Пиша стихове от 2015 година-ще прозвучат и мои стихове."


Актрисата Гергана Стоянова ще има специална роля в спектакъла, Георг Киряков и Теодор Каракачанов също ще са част от него. В концерта ще се включи оперната певица Мария Радоева, която специализира при Райна Кабаиванска и вече прави кариера в Европа. Самият Илчев е завършил оперно пеене в Музикалната академия. Ще чуем още вокалния ансамбъл „Фортисимо“ и детския хор „Милка Стоева“, откъдето е започнал музикалният път на бургазлията.

Певецът обещава и нова песен, която ще има премиера в Летния театър. Освен, че ще е изненада за публиката, изпълнението й ще е много емоционално и за самия него, сподели Стефан Илчев. 

"Дестинация Бургас" няма да е еднократен спектакъл, а проект в развитие, който предвижда и други градове, както и включването на различни актьори и изпълнители.

Повече чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба показва Ямболския цепелин, прелетял 6800 км

Мултимедийна фотографска изложба "Светът на дирижаблите: когато Ямбол беше част от него" се открива тази вечер в  Регионален исторически музей в Ямбол. Експозицията е от важно значение за жителите на града, тъй като припомня времето, когато от тук цепелин L59 извършва своя епичен полет до Судан през 1917 година.   Изложбата, която тази вечер..

публикувано на 24.10.24 в 14:14

Художникът Неделчо Кучков със „Завръщане” в Бургас

В Бургас представят самостоятелна изложба-живопис на художника Неделчо Кучков. Тя е подредена в галерия „АтелиеР“  и ще може да се посети днес /24 октомври/ от 18 часа. Ценителите на изкуството ще попаднат в приказния свят на един от емблематичните съвременни художници, където въображението създава  експлозия от цветове и абстрактни..

обновено на 24.10.24 в 09:05

Рисунки на Христо Явашев – Кристо са част от изложба в Бургас

Рисунки от студентските години на Христо Явашев – Кристо, Светлин Русев, Дечко Узунов и много други вече утвърдени български художници, представя изложбата „Вечният конферанс“. Творбите са част от Музейната сбирка на Националната художествена академия и могат да се видят в галерията на Дружеството на бургаските художници. Целта на експозицията..

обновено на 23.10.24 в 12:54

Откриха етнографска музейна сбирка в Болярово

В Болярово откриха етнографска експозиция в стара пашакьойска къща. Музеят се помещава в реставрирана автентична къща в града на поп Атанас Николов, която е съхранена от периода след Освобождението. На сградата е извършен ремонт на стойност 56 500 лева. Средствата са осигурени по Програмата за развитие на селските райони, съобщи кметът Христо Христов...

публикувано на 22.10.24 в 22:32

Филмът "Гунди - Легенда за любовта" с най-успешния старт в модерната история на кината у нас

"Гунди - Легенда за любовта" отчете най-успешния старт в модерната история на кината у нас с генерирани 1 420 646 лева, изпреварвайки досегашния лидер „Бързи и Яростни 10“, съобщиха от продукцията. Цифрите са рекордни не само за българска продукция, а изобщо – 82 363 зрители са си купили билети за филма до 20 октомври включително. Тези данни..

публикувано на 22.10.24 в 15:42

НХА представя пътуващата изложба "Вечният конферанс" в Бургас

Изложбата „Вечният конферанс“ представя р исунки от Музейната сбирка на Националната художествена академия. Тя е част от музейната програма и част от дългосрочен проект със същото заглавие, на който институцията слага началото през 2019 г. Целта на експозицията е да „отвори“ фонда на НХА както за студентите и преподавателите, така и за широката..

публикувано на 22.10.24 в 09:10
Наталия Недялкова

Бургаска поетеса с престижна награда в Хърватия

Бургаската поетеса Наталия Недялкова бе удостоена с престижна литературна награда в Хърватия. Тя спечели отличието "Горан Буйич" в категорията за чуждестранни писатели-журналисти. Новината бе съобщена от хърватски медии, които обявиха резултатите от 10-то юбилейно издание на конкурса, който се провежда в Задар и е посветен на известния хърватски писател и..

публикувано на 21.10.24 в 15:59