Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургазлийка с голяма награда от Международен конкурс

Снимка: Община Тутракан

Александра Георгиева от Бургас спечели голямата награда на 23-ото издание на Международния конкурс "Речни ноти", който се проведе в Тутракан. Наградата ѝ беше връчена от председателя на журито, композитора Хайгашод Агасян, съобщават организаторите за БТА.

Тази година в конкурса участваха над 100 млади изпълнители от цялата страна, Полша, Румъния и Казахстан. Призът "Гран При Джуниър" беше присъден на Анна Ниазиева от Шумен.

За първи път в историята на Международния конкурс "Речни ноти" имаше и "жури под прикритие", което наблюдаваше участниците както по време на изпълненията, така и извън конкурсната програма. В тази роля бяха менторът по актьорско майсторство Мартин Кърнолски и младата изпълнителка Жаклин Костадинова. Те обявиха резултатите от тайното наблюдение и наградиха Стефан Павлов от Варна - за артистичност, Виктория Асенова от София - за добро сърце и Елена Панайотова от Русе - за слънчева усмивка.

Конкурсът "Речни ноти" е включен в календара на Министерството на образованието и науката в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Организатори на конкурса са Общинската администрация и Общинският център за извънучилищни дейности в Тутракан.

По материали от БТА 


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Сливен

Кръстовището на „Розова градина“ в Сливен ще отвори за движение на 15 септември

Да не се възстановява движението на „Розова градина“ докато се провежда фестивала на 100-те войводи. За това настояват от сливенската полиция в писмо до Общината. Според органите на реда това се налага с оглед безопасността на движение и опазване живота и здравето на гражданите в района на мероприятието и да се предотврати струпването на много..

публикувано на 13.09.24 в 15:10
Ивайло Иванов

Очакват се евросредства в помощ на хората с трайни увреждания

Към 11 септември са подадени близо 320 хиляди заявления за отпускане на целева помощ за отопление през предстоящия зимен сезон. 10 на сто от тях са получили отказ, съобщи служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време на парламентарния контрол. Най-честата причина за отказ е установяването на по-висок доход от определената..

публикувано на 13.09.24 в 14:43
Архив

„Меден рудник“ отбелязва традиционния си празник с музика и настроение

В деня на християнския празник Кръстовден, жителите и гостите на комплекс „Меден рудник”  отново ще празнуват с песни и танци. Тогава те ще отбележат традиционният си празник, който се организира от Народно читалище „Паисий Хилендарски 1928”, с финансовата подкрепа на Община Бургас. Тържествата започват в събота, 14 септември, с поднасяне на венци и..

публикувано на 13.09.24 в 13:48

Благотворителна боксова гала събира средства за онкоболни в Община Созопол

Първата в България благотворителна боксова гала вечер ще се състои в събота в Созопол от 19 часа на Летния театър. Със събраните средства ще бъде създаден фонд за подпомагане лечението на онкоболни граждани на община Созопол. Звездата на гала вечерта е роденият в Созопол Петър Драганов, който е записал до момента 9 победи от 9 мача. Той ще се..

публикувано на 13.09.24 в 11:28

Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в Бургас на Кръстовден

Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в бургаския храм „Св.Св. Кирил и Методий“ на големия християнски празник Кръстовден на 14 септември. Миряните ще могат да се поклонят пред светинята от 9 часа.  Празнична Света литургия ще отслужи за първи път Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Арсений. На 14 септември Църквата..

публикувано на 13.09.24 в 10:42

Променят маршрута на няколко автобуса заради ВиК ремонт в Бургас

Поради ВиК авария на бул. “Демокрация” в района на Турското консулство се налага промяна в маршрутите на линии 11,15, Б11, Б12 и 8, съобщават от община Бургас. От 9 до 15 ч. днес автобусите ще минават по бул. “Демокрация” – ул. “Ген. Гурко” – ул. “Цар Симеон” – ул. “Булаир”, като до приключване на ремонта спирка „Ген. Гурко“ в посока Терминал „Юг“ ще..

публикувано на 13.09.24 в 09:37

Монтиране на водомери и аварии спират водата в няколко населени места в Бургаско

Без вода заради авария са малкотърновските села Звездец и Евренозово, съобщават от ВиК Бургас. Работи се отстраняването й. В каменското село Свобода пък се монтират водомери, което също налага прекъсване на водоподаването до 17 часа. Текущи ремонти със спиране на водата се извършват още в карнобатските села Черково и Раклица днес.

публикувано на 13.09.24 в 09:09