Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 26 август

Темите в предаването:

Откъде идва неприятна миризма на нефтопродукти през последните дни в Бургас?Темата беше разисквана днес на ресорната еко комисия към общинския съвет, мненията обобщава Свобода Атанасова.

Да отпаднат външните оценявания за 4 и 10 кл. предлагат за поредна година от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Организацията на тези оценявания са огромно предизвикателство, като резултатите от тях са лишени от педагогическа логика, коментира председателят  на местната синдикална структура Огнян Маринов.За тези проблеми, както и за "черните" списъци с него разговаря Стефка Бакърджиева.

За първи път общината Созопол обяви септември за месец на културата. Тази година ще бъдат отбелязани две годишнини - 40 години празници „Аполония“ и 50 години от обявяването на Созопол за архитектурно-археологически резерват. Интервю с  Мария Вълчева от отдел „Култура“ в морския град на  Християна Йорданова.

В понеделник следобед време и за коментара на деня, интересното от социалните мрежи, спорт, трафик и рубриката"Точка ком".


По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 13 септември

Темите в предаването: 4 предложения за промени свързани с машинното гласуване е изпратил в писмо до ЦИК министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, кои са те? Бургаската пожарна служба отбеляза днес своя професионален празник, как премина той и как се справиха огнеборците с пожароопасния сезон, репортаж на Александра Маркарян. В..

публикувано на 13.09.24 в 14:41

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 13 СЕПТЕМВРИ!

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов събира в Бургас областни управители от Югоизточен район и служба ГРАО. 28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. След броени дни ще започне и предизборната кампания. Какви са нагласите на жителите на Сливен преди поредния вот..

обновено на 13.09.24 в 07:12

Булевард "Демокрация" на 12-ти септември

Търси се замърсителя на бургаския въздух, това е изводът от поредната среща по обширната тема. Как премина тя ще ви разкажем в предаването. Иначе началто му поставяме с въпроси свързани с образованието. Промени в националното външно оценяване, забраната за мобилни телефони в час и учителските заплати - това и още коментира Константин Янков, областен..

публикувано на 12.09.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 СЕПТЕМВРИ:

Животът се крие във вечната промяна, в това да грабнете най-доброто от момента, без да знаете какво следва. Приятни изненади в четвъртък ви желае екипът ни днес: звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Петя Янакиева, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема на..

публикувано на 12.09.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 11 септември

Темите в предаването днес: Два дни бушува пожар в депото за битови отпадъци край с. Равадиново. Той вече е локализиран.Повече за усилията за овладяването му и причината за възникването му в интервюто на Александра Маркарян с кмета на Созопол Тихомир Янакиев. Защо "Зелено движение" няма да участва на предстоящите избори, ще чуем от съпредседателя на..

публикувано на 11.09.24 в 14:22

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 СЕПТЕМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 СЕПТЕМВРИ! Между красивите морски спомени и аромата на печени чушки, събуждаме сряда 11-ти септември, за нови предизвикателства и мечти! Добро утро и от ефира на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Говорим за концепцията, която ще развие Приморско - „Парк в града“. Атракцията ще се..

публикувано на 11.09.24 в 07:06

Булевард "Демокрация" на 10-ти септември

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП. Първите ги коментираме във втория час, а казуса в столетницата дава начало на предаването днес. Нареди ли местната структура листата си за вота и какви са очакванията им за 27-ми октомври с оглед подписаното споразумение с други леви партии. Ще чуем Тодор Байчев, областен председател на местните социалисти. ГЕРБ..

публикувано на 10.09.24 в 14:55