Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам. вътрешният министър Любомир Йосифов:

Защо сменихме директора на бургаската полиция? Четете между редовете

2
Зам.-министърът на вътрешните работи Любомир Йосифов
Снимка: БНР Бургас

"Въпроси, свързани с промяната, трябва да ги четете между редовете." С тези думи новият зам.-министър на вътрешните работи Любомир Йосифов отговори на въпрос на БНР Бургас какво налага смяната на директора на Областната дирекция на МВР в Бургас в навечерието на избори. 

Тази сутрин Йосифов беше в морския град, за да представи лично новия директор. Това е старши комисар Владимир Маринов, досега началник на Първо районно управление на полицията в Бургас. Той беше назначен на мястото на старши комисар Емил Павлов вчера с решение на служебния вътрешен министър Атанас Илков.

Самият Маринов също отклони журналистическите въпроси на влизане в сградата на Областната дирекция тази сутрин с думите: "Нищо няма да коментирам". Там за съвещанието със зам.-министъра и новия си началник се събраха началниците на полицейските управления в града и всички началници на групи. Срещата им продължи 30-ина минути. След нея, в отговор на въпрос от БНР Бургас какво налага спешно промяната месец и половина преди изборите, Йосифов каза:

"Нищо не налага спешно, но моля да се има предвид, че господин Емил Павлов остава в ръководния екип на Министерството на вътрешните работи, Областна дирекция на МВР-Бургас, и че той продължава да бъде в този екип. Най-важното е това - че въпроси, свързани с промяната, трябва да ги четете между редовете. Прочетете между редовете. Беше ми приятно. Министър Атанас Илков и цялото политическо и професионално ръководство благодари на медиите за този интерес към нашето министерство".

Старши комисар Емил Павлов е първият сменен областен директор на МВР от новия служебен министър на вътрешните работи Атанас Илков, който замени на поста Калин Стоянов. С встъпването си в длъжност министър Илков увери, че няма да прави "чистка" в МВР, а само "козметични промени".
Самият Павлов коментира по-рано, цитиран от "Сега", че след разговор с министър Илков сам е подал заявление за преназначаването му в "Криминална полиция" и отрече причината да е слаби резултати на бургаската полиция. "След като се местя, явно (министърът) има други виждания за Областната дирекция на МВР в Бургас, така че аз съм длъжен да се съобразя с него", каза още ст. комисар Павлов, който не очаква сътресения в бургаската областна дирекция на МВР.
"Оставям ОДМВР - Бургас с най-добрите резултати през последните десет години, като съм сигурен, че старши комисар Маринов не само ще ги отстои, но и ще надгради постигнатото", заяви още ст. комисар Емил Павлов, цитиран в прессъобщение на бургаската полиция.

Кой е Владимир Маринов

Старши комисар Владимир Маринов е роден пред 1966 г.  Започва работа в системата на МВР през 1993 г. в Районно управление - Несебър. Преминава в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" към МВР през 1999 г., а десет години по-късно е назначен за началник отдел „Борба с организираната престъпност” – Бургас към ГДБОП. От 2015 г. е заместник-директор на Областната дирекция на МВР в Бургас, а впоследствие - началник на Пето Районно управление - Бургас, Районно управление - Руен и Първо Районно управление - Бургас, в което работи от четири години.


Снимка: ОДМВР - Бургас

Сред наградите му са почетна грамота от вътрешния министър на Литва във връзка със залавянето на обявения за международно издирване литовски гражданин Хенрикас Дактарас, извършител на множество тежки престъпления, включително убийства, от 2009 г., както и почетна грамота от Държавата Израел за активно участие по ограничаване щетите и разкриване на извършителите на терористичния акт на летище Сарафово през 2012 г.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Жена е с опасност за живота след удар на товарен автомобил в Несебър

85-годишна жена от Нова Загора е с опасност за живота, след като товарен автомобил я блъсна при маневра на заден ход. Инцидентът е станал в Несебър на 13 септември, съобщават от бургаската полиция.  Възрастната жена е със счупени седем ребра и счупен таз. Настанена е за лечение в отделение „Реанимация“ към УМБАЛ – Бургас.

публикувано на 16.09.24 в 08:38

Катастрофа на пътя Варна-Бургас

Катастрофа е станала на км 200 на път  I-9 Варна – Бургас. Трафикът се осъществява двупосочно в една лента и се регулира от пътна полиция, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Инцидентът е станал между Слънчев бряг и Обзор. Преди това заради инцидента, т рафикът се пренасочваше  през Айтоския проход.  Към 14.30 часа движението е..

публикувано на 15.09.24 в 14:13

Кризисният щаб при бедствия в Царево се мести в пожарната

Кризисният щаб при бедствия в Царево ще бъде преместен от Общината в сградата на пожарната служба в морския град. Това съобщи началникът на бургаската пожарна старши комисар Николай Николаев.  В момента се подготвя помещението, в което ще заседава щаба, а догодина ще е готов цялостният ремонт на пожарната в Царево, уточни Николаев: "След бедственото..

публикувано на 15.09.24 в 11:00

25 души са шофирали след употреба на алкохол

12 482 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата в страната, съобщават от МВР. Извършен е контрол на 14 399 водачи и пътници. Съставени са 3525  фиша и 702 акта за установени административни нарушения.  Акцент в акцията е недопускане на управление..

публикувано на 15.09.24 в 08:30

Локализиран е пожарът между "Каваците" и Созопол

Пожарът между къмпинг "Каваци" и Созопол е локализиран. Селскостопанска постройка, покрив на новострояща се сграда, част от широколистна гора, както и голяма територия сухи треви и храсти засегна огнената стихия. 4 часа продължи гасенето на огъня. Пожар гори край плаж Каваци (ОБНОВЕНА) Огънят е обхванал и гориста местност в района на бивше..

обновено на 14.09.24 в 21:20

Пожар гори край плаж Каваци (ОБНОВЕНА)

Изключително сложна остава ситуацията с пожара, разразил се по-рано днес край плаж "Каваци", община Созопол. Горят сухи треви и храсти. Сигналът е подаден около 14:30 часа днес.  Огънят е обхванал и гориста местност в района на бивше подделение на министерството на отбраната. Заради силно задимяване е затворен вътрешния път свързващ Созопол с..

обновено на 14.09.24 в 17:15

ДПС на Доган с две молби до ВАС за отмяна на влезли в сила решения на съда

Във Върховният административен съд са депозирани две молби от партия ДПС с председател Джевдет Чакъров и от коалиция  "Демокрация, права и свободи - ДПС" с искане за отмяна на влезлите в сила определения на съда. Той задължи ЦИК да регистрира коалицията около Делян Пееевски  - "Движение за права и свободи - Ново начало" и да потвърди отказа на..

публикувано на 14.09.24 в 12:37