Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпиецът Тихомир Иванов проведе час по лека атлетика с деца от Ахелой

2
Снимка: Община Поморие

Олимпиецът Тихомир Иванов проведе в Ахелой урок по лека атлетика с учениците от ОУ „Христо Ботев“. Заедно с кмета на Ахелой Димитър Нейчев той награди всички участници с подаръци, осигурени от Българска федерация по лека атлетика и Община Поморие.

Ден преди шестия лекоатлетически пробег „Поморие – Рън“, в Поморие гостуваха Антон Бонов – координатор към Българска федерация по лека атлетика и Иванов. Състезателят в скок на височина е участник в 3 олимпиада-летните олимпийски игри в Рио де Жанейро (2016), Токио (2020) и Париж (2024). Той се състезава за клуб „Берое“ (Стара Загора), с треньор Георги Помашки. На тазгодишната олимпиада във Франция Иванов се класира на осмо място в скока на височина.


С кмета Иван Алексиев обсъдиха инициативата на Община Поморие за подновяване на сутрешните физзарядки в училище, необходимостта от повече и по-добри условия за подготовка на лекоатлети, както и ролята на спорта в ранна детска възраст.

Детската атлетика в град Ахелой бе въведение към утрешния лекоатлетически пробег „Поморие – Рън“. Атрактивното състезание ще стартира от бунгала „Община Поморие“/ул. „Професор Стоянов“ в местност „Косата”/. Трасето от 10.25 км отново ще предизвика силите на всички участници с 5 км бягане по пясък и още 5 км – по черния път на дигата между Поморийското езеро и Черно море. Състезанието предлага и по-къса дистанция от 2024 метра, която е подходяща за деца или за по-неуверени бегачи.

Желаещите могат да се регистрират онлайн на https://runbulgaria.org/event/pomorie-ran/ или на място при бунгалата на 20 септември и утре преди старта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима бургаски състезатели ще ни представят на Световното по брейк в Китай

Трима бургаски състезатели влизат в националния отбор и ще представят България на Световното по брейк за младежи, което ще се проведе на 28 и 29 септември в град Уси, Китай. Това са Пламена Георгиева, Константин Шарапчиев и Цветан Данов – състезатели от бургаския спортен брейк клуб „Black Style Squad“ с треньор Христо Андонов. Победителите от този..

публикувано на 26.09.24 в 14:51

Сливенският баскетбол се завръща в националната баскетболна лига

След дългогодишна пауза сливенският клуб "Сливен Баскет" се завръща в националната баскетболна лига, съобщи  спортният клуб.  Подготовката и участието на състезателите в мачове от „А“ група за мъже са станали възможни с финансовата подкрепа на Община Сливен, която е дарила 100 хил. лева. Решението за това взе Общинският съвет през юли по предложение..

публикувано на 26.09.24 в 13:06

14 медала за ЦПКДК - Бургас от Балканското първенство по джу джицу в Румъния

Състезателите на бургаския Централен полицейски карате и джу джицу клуб (ЦПКДК) завоюваха 14 медала от Отвореното балканско първенство по джу джицу в Румъния. Спортното събитие се проведе от 18 до 22 септември в град Питещи. В него участваха над 1200 състезатели от 22 държави.  ЦПКДК Бургас имаше представители във всички възрасти от U8 of 18+...

публикувано на 25.09.24 в 16:36

СКО "Туида" с няколко медала от Държавното първенство по ориентиране

Приключи Държавното първенство по ориентиране за деца от 12 до 18г.   СКО "Туида" взе участие с 15 състезатели до 16 годишна възраст  На дългата дистанция на стълбичката се качиха  Даяна Анастасова,  Мартина Койнова и  Жоана Стоянова. На следващия ден беше щафетата, където момичетата завоюваха златен медал в Ж14. Щафетата в състав Магдалена..

публикувано на 24.09.24 в 13:18

С благотворителен футболен турнир събират средства за паметник на Левски в Бургас

Фондация "Гордите Българи" организира благотворителен футболен турнир за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас. Турнирът ще се проведе тази събота / 28 септември/  от 9.00 часа на спортен център "Диалог 359 Арена" във формат 5+1.  Таксата за участие е 80 лв.  С благотворителен базар събират средства за нов..

публикувано на 22.09.24 в 13:00

Европейски фестивал по гимнастика за хора над 50 години започва в Бургас

Бургас е домакин на първия за страната ни Европейски фестивал по гимнастика за хора над 50 години. В него ще участват над 1 400 представители от 19 държави. С грандиозен парад на участниците, който ще тръгне от две места в Морската градина и ще завърши в Летния театър на града тази вечер, ще започне фестивала. Това е неговото 9-то издание като..

публикувано на 22.09.24 в 09:30

В Ямбол започна Държавното първенство по тандемно колоездене за хора с нарушено зрение

Ямбол за поредна година  е домакин на Държавно първенство по тандемно колоездене за хора с нарушено зрение. Шампионатът започна в Градския парк и се организира от Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и Община Ямбол. Над 60 са колоездачите от различни места в страната. Ямбол е..

публикувано на 21.09.24 в 12:57