Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приоритет в концепцията на Валерий Тодоров – нов тип редактори в БНР

Автор:
Снимка: Ани Петрова

Техническото и технологично изоставане и възможността националното радио да прехвърли огромният обем от архиви върху новия медиен език и миграция на аудиторията. 

Такива предизвикателства пред БНР отбеляза Валерий Тодоров по време на изслушването си пред СЕМ за кандидатиране за шеф на радиото. Той е генерален директор на БНР в два мандата от 2007 до 2013 година. 

Като директор на националното радио той създава три нови регионални радиостанции на БНР в София, Видин и Бургас, както и първото интернет радио у нас - "Бинар". 

По отношение на управленската структура според него кратките мандати са сериозен проблем. Тодоров подчерта, че е необходима  конкурсност за директорите. 

Приоритет в концепцията му е активният пренос в социалните мрежи и нов тип редактори.

Според концепцията му радио "България" трябва да разшири присъствието си в мрежите в чужбина. 

БНР трябва да покаже и богатството на "Златния фонд".



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен подредиха изложба посветена на Добри Желязков Фабрикаджията

Винилна изложба посветена на 190 години от началото на текстилната индустрия в Сливен бе отрита на площад „Цар Освободител“ пред сградата на общината. Изложбата е под надслов  „Добри Желязков Фабрикаджията – първият български предприемач“. Организатори са Община Сливен и Националният музей на текстилната индустрия.  Платната представят историческите..

публикувано на 17.10.24 в 13:48

Жителите на Маринка в протестна готовност след катастрофа с дете на пешеходна пътека

Жителите на Маринка обявиха протестна готовност след катастрофа с дете на пешеходна пътека по международния път I-9, който минава през селото. Той е изключително натоварен, тъй като води към турската граница, а при катастрофи на главния път поема и целия трафик към Южното Черноморие. Кметът Иван Агафонов отправя редица искания за..

публикувано на 17.10.24 в 14:05

Кметът на Царево с награда за „Ускорено развитие в условия на криза и бедствие"

Кметът на община Царево Марин Киров получи награда за „Ускорено развитие в условия на криза и бедствие“ от конкурса Кмет на годината за 2024-та година. Отличието се връчва във връзка с реакцията след водното бедствието на 5 септември 2024 г. Тогава освен човешките жертви, бяха нанесени значителни щети в инфраструктурата на община Царево за близо 80..

публикувано на 17.10.24 в 13:29

Милен Митев е изборът на СЕМ за генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР.  Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова.  Един глас получи Ива Дойчинова, като за нея гласува Симона Велева, докато Пролет Велкова се въздържа. В надпреварата..

публикувано на 17.10.24 в 12:22

Затварят поетапно "Чаталджа" в събота за асфалтиране

Временна организация на движението ще бъде въведена поетапно на ул. „Чаталджа“  в събота (19.10) в периода  т 07.00 часа до 20.00 часа. Причината е  реконструкция след подменена ВиК мрежа, информират от Общината.  В часовете от 07:00 - 15:00 се затваря за движение на превозни средства в участъка от ул. „Байкал“ до ул. „Ген. Владимир Вазов“.  В..

публикувано на 17.10.24 в 11:42

Задържаха иманяр открил в Руенско монети от Второто българско царство

Задържаха иманяр, който намерил край руенското село Листец монети и накити от Второто българско царство. 79-годишният мъж е използвал  три металодетектора и сонда за дълбочинно търсене.  Сред артефактите са открити монети, пръстени, обеци и др.  По първоначални данни, две от монетите вероятно са от сребро и се датира от Второто българско царство...

публикувано на 17.10.24 в 11:03

СЕМ провежда избора на генерален директор на БНР

На заседание на Съвета за електронни медии, насрочено за 11 часа, ще бъде проведен избор на генерален директор на Българското национално радио.  Кандидатите за поста са седем. Във вторник и сряда те представиха концепциите си за развитието на БНР за следващите три години пред членовете на медийния регулатор.  Изборът на ръководителите на обществените..

публикувано на 17.10.24 в 08:43