Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметски избори се провеждат в две села в Бургаска област

Снимка: Ани Петрова

Частични местни избори се провеждат в две села в Бургаска област. Едното от тях е  Трояново, община Камено, където кандидатът е само един, информира председателят на Общинската избирателна комисия  Живко Бойчев.

"Причината за вота е, че предходният кмет, се кандидатира за депутат и беше избран за народен представител. Това наложи провеждането на частични местни избори. Нормално, спокойно е, няма жалби, няма сигнали. То може и да е очаквано с оглед на това, че има един единствен кандидат."

Смъртта на кмета на руенското село Череша налага провеждането на избори там, припомни председателят на Общинската избирателна комисия Мустафа Халис. Спокойно е протекла подготовката за вота. 

И в Череша се кандидатира само по един кандидат за кметския стол. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Избори: Как да проверим в коя секция гласуваме?

Във връзка с провеждането на изборите за  Народно събрание на 27 октомври 2024 г.,  избирателите, могат да правят справка  за номера на избирателната секция, мястото на гласуване и адреса на избирателната си секция на място, по електронен път или по телефона.  На място в Центъра за административно обслужване на гишета от № 1 до № 3, в  работни дни..

публикувано на 25.10.24 в 14:54
Инж. Петър Кънев, водач на листата на

платена публикация
Петър Кънев: Можем да постигнем напредък при инвестициите в Бургас през следващите месеци

„Нямам обяснение защо в индустриално отношение Бургас не се развива, няма инвеститори и всичко, което остава, не е това, което бихме желали. Не мога да си го обясня, но мисля, че ще успеем през следващите месеци на следващия парламент нещо да постигнем.“ Това увери инж. Петър Кънев - водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ за..

публикувано на 25.10.24 в 14:00

Галъп: Седем формации сигурни в НС, една на ръба, една с шансове

7 формации вероятно ще имат депутати в НС, една е на ръба, а друга има своите шансове за влизане в 51-ия парламент. Данните се основават на проучване на "Галъп интернешънъл болкан" за Българското национално радио. Проучването обхваща 1007 души в представителна за пълнолетното население в страната извадка и е проведено чрез интервю "лице в лице" с..

публикувано на 25.10.24 в 12:29

Подготовката за изборите в Сливенска област е пред своя край

Подготовката за изборите в Сливенска област е пред своя край. Членовете на СИК са преминали обучение, получени и раздени по общини са общо 166 хиляди бюлетини. В събота, в деня на размисъл, се очаква да пристигнат изборните машини, а СИК-вете да получат изборните книжа и протоколите, след което да приемат секциите и да ги оставят под полицейска..

публикувано на 25.10.24 в 10:45

Български изселници в Измир обмислят бойкот на вота в неделя

Някои от българските изселници в турския град Измир обмислят да не гласуват и да бойкотират вота в неделя. Това съобщи за БНР Кенан Йозгюр от Измир. Повечето политически партии не посещават Измир, а тези, които се сещат за тях, правят това само по избори, каза Кенан Йозгюр и прогнозира слаба активност. "Да усеща се, че има избори. Няма как да не се..

публикувано на 25.10.24 в 10:13

Генералният ни консул в Одрин: Няма данни за купуване на гласове

Няма данни за купуване на гласове на територията на генералното ни консулство в Одрин, нито има напрежение след атентата в Анкара, който беше извършен в сряда. Това заяви за БНР генералният консул на България в турския град Радослава Кафеджийска.  31 са разкритите секции в Одрин и Тракия, като в 17 от тях ще се гласува с машини. Командировани и обучени..

публикувано на 25.10.24 в 09:37

Приключва предизборната кампания

Официалната предизборна кампания за парламентарните избори в неделя приключва днес. Утре е Ден за размисъл. Политическата агитация и оповестяването на социологически проучвания за нагласите на избирателите ще бъдат забранени включително до края на гласуването в 20 часа в изборния ден - неделя. Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева..

публикувано на 25.10.24 в 08:40