Да приготвим вкусни ястия без да обработваме термично продуктите

Снимка: Йоан Колев

В последните години се наблюдава засилване на интереса към здравословния начина на живот. Желанието да си намерим чиста и витаминозна храна ни кара да се обръщаме към традициите, към това да преценяваме внимателно какво купуваме, откъде си го набавяме и как го приготвяме преди консумация.
Храненето само и единствено със сурови продукти, които не преминават през термична обработка, се практикува от така наречените суровояди, които понякога наричат себе си и „натуралисти“. За тях изпичането, пърженето, замразяването, а дори понякога и обработката с пара, са абсолютно забранени. Някои от крайните привърженици на този начин на живот не консумират никакви животински продукти, подобно на веганите.
Павла Отова, майстор готвач, декоратор и собственик на заведение за сурова храна, разказва за философията в яденето на необработени ястия, предимствата и възможностите, които ни предлага този вид хранителен режим.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!