Росица Янакиева: Изборите не са провал за АБВ

Снимка: БГНЕС

От АБВ запазват мълчание. Те няма да дават пресконференция в НДК тази вечер. Както стана ясно, под бариерата от 5.88  на сто остава АБВ - с 4,3 на сто от днешния вот. Посрещната от журналисти пред НДК, кметът на Перник Росица Янакиева коментира резултата за АБВ:

Аз не смятам, че е провал. На следващите избори - по-голям резултат.

Пред "Хоризонт" Росица Янакиева от АБВ заяви, че според нея за АБВ в Перник са гласували четири пъти повече избиратели, отколкото показват социологическите данни: Поне наблюденията от първите излезли реални резултати от секциите в Перник и Пернишко са коренно различни, които показват социолозите. Четири пъти повече са гласували за нас. Но ще станем свидетели на това, вероятно късно тази вечер, когато ще има поне приблизителни, до окончателни резултати.

Атаката от БСП не е спирала и нима когато ръководството на БСП ни самоизключваше, не си даде сметка какво ще произлезе от това. 13 или 14 души бяха самоизключени – те имат своето влияние, нормално е хората, които вярват на тези политици, да се присъединят към формацията, която беше създадена, каза тя.

Янакиева заяви още, че смята, че назрява моментът за предсрочни парламентарни избори и това ще бъде истинският тест за политическите формации.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!