Кулинарни традиции и екзотика в кухнята на гимназията по туризъм в Русе

Като един от своите приоритети новият министър на образованието Меглена Кунева посочи професионалното образование. Един от добрите примери за това, доколко моделите за съчетание на обучение и практика са успешни и приложими във всички направления, е Русенската гимназия по туризъм. Училището отбеляза 65-тата си годишнина със стил – кулинарна изложба, на която майсторство показаха както утвърдени главни готвачи, така и учениците.

„Производство на кулинарни изделия и напитки“ е една от предпочитаните специалности в професионалното училище. Заради новите изисквания и екзотиката, навлязла в кулинарията, младите готвачи трябва да разучават рецепти за приготвяне на алигатор, змиорка, шоколадова супа или парфе с гъши дроб.

В звуковия файл може да научите рецептата за шоколадова супа от репортажа на кореспондентъта ни в Русе – Ася Пенчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!