Австралийският долар спадна преди решението на Австралийската централна банка

- Пазарите калкулираха шанс от 75% за намаление на австралийските лихви до рекордно ниски нива от 1.50%

- Австралийският долар може и да спадне при намаление на лихвите, но като цяло зависи от изявлението след решението

- Цената на американския лек суров петрол за кратко слезе под 40 долара за барел

Фабричното производство в САЩ отчете смесени резултати през юли. PMI индексът скочи до 52.9, каквито бяха и очакванията, спрямо 51.3 през юни. В същото време обаче ISM индексът слезе от 53.2 до 52.6 при прогнози за по-малък спад и резултат от 53.0.

Днес Австралийската централна банка има заседание, за което пазарите залагат при 75% шанс за намаление на лихвите до рекордно ниски нива от 1.50%. Филип Лоу ще е новият председател на централната банка след седем седмици, а правителството се е съсредоточило към редуциране на дупката в бюджета и запазване на топ кредитния рейтинг ААА на страната.

ЕС обяви, че ще проведе разговори с Европейския парламент през следващия месец относно потенциалното спиране на структурните фондове за Испания и Португалия. Двете държави миналия месец се разминаха с глоби за неспазване на бюджетните цели.

Австралийският долар се натъкна на разпродажби при нивата около и над 0.76, тъй като пазарът залагаше на намаление на лихвите днес. При такова решение лесно може да последва спад от още 50 пипса, но дали ще има още зависи от изказванията след решението. Основна съпротива е зоната 0.76/0.7650. Там се намира и 200-дневната пълзяща средна на 0.7630, а по-надолу няма никаква техническа пречка.

Новозеландският долар също спадна вчера, попадайки на разпродажби над 0.72, което беше постигнато при силното рали миналата седмица. Вчера министерството на финансите в Нова Зеландия оповести, че БВП през второто тримесечие е бил по-силен от очакваното.

Британският паунд остава под натиск преди заседанието тази седмица на Английската централна банка. Пазарите са почти напълно убедени, че на него лихвите ще бъдат свалени с 25 базови пункта. Някои анализатори дори предвиждат редукция от 50 пункта и допълнителни количествени облекчения. Основна подкрепа за паунда остават нивата от 1.30.

Зелените пари скочиха срещу канадския долар благодарение на спада на цената на петрола. Тук от една страна има много възможности за покачване на щатския долар, но от друга страна съпротивата при 200-дневната пълзяща средна се държи повече от добре и спира покачванията.

Еврото остана почти без промяна и се търгуваше на нивата под 1.12 срещу долара.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25