Слаби продажби на дребно в САЩ влияят на плановете за повишения на лихвите

- Продажбите на дребно в САЩ бяха по-слаби от очакваното и отчетоха нулев растеж на месечна база

- Щатският долар беше разпродаван след данните, но успя частично да върне позиции

- Еврото се отличи сред валутите и успя да пробие над нивата от 1.12 срещу зелените пари

Продажбите на дребно не отчетоха промяна през последния месец, а изключвайки автомобилите регистрираха спад от 0.3%. Междувременно индекса на цените на производителите спадна с 0.4% за месеца при очаквания за ръст от 0.1%. В голяма степен понижението се дължи на типични волатилни категории като търговските услуги и енергийните продукти. В същото време индекса на потребителското доверие на Мичигънския университет скочи от 90 през юли до 90.4 през август. Подиндекса за текущите условия спадна от 109 на 106.1, но този за очакванията скочи от 77.8 на 80.3.

Щатската валута беше разпродавана след слабия доклад за продажбите на дребно, но по-късно успя да нарасне незначително. Основният печеливш беше еврото, което нарасна над нивата от 1.12. Основна съпротива е 100-дневната пълзяща средна при 1.1230. Долар/йена се продава при формираната структура глава и рамене с база нивата от 100.50.

Новозеландският долар напълно загуби ралито, което дойде след решението на централната банка да намали лихвите и след серия задействани стоп ордери дошли след разочарованието на пазарите. Кросът австралийски долар/новозеландски долар се търгува в горната част на рейнджа близо до 100-дневната пълзяща средна.

Британският стерлинг беше продаван след новината в Съндей Таймс, че Великобритания може да остане в ЕС до края на 2019, което е с година повече от предвижданията. Някои нови отдели формирани да поемат прехода няма да са готови да действат ако министър-председателя Тереза Мей задейства през януари член 50.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25