В Габрово потребителите търсят българско агнешко и се редят на опашки, за да купят месо, с гарантиран произход от нашата страна. Цената за килограм от предпочитаното за празника месо падна под 13 лева.
В Габрово магазини, които предлагат прясно агнешко месо от български производители, свалиха цената, макар и със стотинки, непосредствено преди празника.
Килограм от традиционното за великденската трапеза месо се продава на цена малко под 13 лева. На толкова го купуваха габровци и за миналогодишния празник. Вкусовите му качества са несравними с тези на новозеландското, твърдят габровските домакини:
Миналата година моят син ми донесе новозеландско. На вид е чудесно, но на вкус не е същото. Нашето ухае на пролет и на трева. Като се приготви е чудесно. Без джоджен, без магданоз не става.
От Областната дирекция по безопасност на храните отново напомнят на потребителите да не купуват храни от нерегламентирани търговци.