Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана отстрани Габрово за купата

Снимка: Любо Андреев

Волейболистите на Монтана отстраниха Габрово за Купата на България. В четвъртфинална среща в зала "Огоста" момчетата на треньора Северин Димитров биха с 3:2 гейма. Така монтанци си върнаха за загубата през миналата година със същия резултат от Габрово, но за първенство.

Мачът бе доста нервен, тъй като победителят продължава напред. Въпреки напрежението домакините успяха да спечелят първата част след 25:23 точки. В следващия Габрово се противопостави. Монтана изравни 20:20, но не успя да затвори гейма. Габрово го спечели след 25:21 точки. Северин Димитров направи смяна в началото на следващата част, като пусна в игра капитана Бранимир Баев. Той се включи отлично и помогна на съотборниците си да спечелят с 26:24 точки. Четвъртата част бе изцяло за Габрово и след 25:16 точки се стигна до пети гейм. В тайбрека Монтана не допусна изненада и с невероятната подкрепа на публиката след 15:13 точки победи Габрово.

Победата на Монтана спечелиха: Валентин Димов 12, Венцислав Рагин 12, Георги Михов 8, Любомир Агонцев, Димитър Маринков 16, Цанко Цанков 21, Георги Георгиев-либеро /Бранимир Баев 6, Явор Генов 3, Владимир Лобутов 2, Петър Кирчев 1, Иван Крачев/.

В петък- 14 февруари двата отбора отново играят, но за първенство. Срещата от 17-ия кръг на Суперлигата при мъжете е от 18 часа.

Коментарите на двамата треньори- в звуковия файл.

По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.