Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 години затвор за алжиреца Салахедин бин Аладин

| обновено на 04.03.14 в 18:04

На 12 години затвор беше осъден алжирският гражданин Салахедин бин Аладин. Делото за нападението над 20-годишната студентка Виктория Христова приключи за по-малко от три часа, след като той се призна за виновен.

Делото влезе в съда 4 месеца, след като мъжът ограби и намушка с нож младата жена.

Освен за грабеж и убийство на Виктория, която беше конституирана и като частен обвинител по делото, Бин Аладин се оказа обвинен и за още един грабеж и опит за грабеж.

Малко преди да нападне Виктория на 1-ви ноември вечерта в денонощен магазин, в който тя е работила, той ограбил с нож в ръка Радосвета Дракева и се опитал да открадне телефон и други вещи на още трима души. Общата стойност на плячката на Бин Аладин, по изчисление на прокуратурата, е близо 1500 лева.

Само Виктория Христова и Радосвета Дракева бяха конституирани като частни обвинители, останалите трима пострадали отказаха, но поискаха от съда да го накаже. 

Пред съда за помагачество на алжиреца беше изправен и Александър Симеонов - Асо, който му е помогнал да се укрие след нападението над Виктория и благодарение на което Бин Аладин успява да стигне до Гърция, където беше задържан от гръцките власти. Симеонов също се призна за виновен, което автоматично сваля наказанията и на двамата с една трета. 

Прокуратурата поиска Бил Аладин да излежи 20 години в затвора. За Александър Симеонов прокуратурата дори се съгласи на условно наказание заради съдействието, което е оказал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста алжиреца Салахедин бин Аладин

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста алжирския гражданин Салахедин бин Аладин , който нападна 20-годишната Виктория. Помагачът му, Александър Симеонов , обаче излиза на свобода, заради съдействието, което оказал на разследващите. И пред..

публикувано на 08.11.13 в 13:09

Прокуратурата внесе два обвинителни акта срещу Салахедин бин Аладин

Прокуратурата внесе два обвинителни акта срещу алжирския гражданин Салахедин бин Аладин . Единият е за опит за умишлено убийство на Тихомир Владимиров , а другият за грабеж, придружен с опит за умишлено убийство, на студентката Виктория Христова . По..

публикувано на 18.12.13 в 09:19
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ивет Купър, министър на вътрешните работи на Великобритания

Британското министерство на вътрешните работи оповести нови мерки за справяне с нелегалната миграция

Британското министерство на вътрешните работи (Хоум офис) очерта планове за справяне с нелегалната имиграция, включително ангажиране на 100 нови служители на разузнаването за разбиване на бандите за трафик на хора. Министрите от Хоум офис обещаха..

публикувано на 21.08.24 в 21:06

Пореден протест срещу ремонтите на ул. "Опълченска" в София

Десетки жители на столичния район "Възраждане" излязоха на пореден протест срещу ремонтните дейности на ул. "Опълченска". Повече от месец хората изразяват недоволство от обявеното изсичане на дърветата заради предстоящото разширение на пътното платно...

публикувано на 21.08.24 в 20:36

Протест блокира за кратко Орлов мост в столицата

Орлов мост в столицата е блокиран в знак на протест срещу вътрешния министър Калин Стоянов. Акцията, организирана от сдружение БОЕЦ, е предупредителна. Движението през кръстовището не беше блокирано изцяло, за автобусите на градския транспорт беше осигурен..

публикувано на 21.08.24 в 20:15

Протест на БОЕЦ с искане за оставката на министъра на вътрешните работи

Протест с искане на оставката на служебния министър на вътрешното министерство Калин Стоянов се провежда пред МВР. Организатор на проявата е сдружение БОЕЦ. "Вдигнатият юмрук? - Това е демонстрацията на Пеевски през юмрука на Калин Стоянов, че той владее..

публикувано на 21.08.24 в 19:29

Нападение с нож в софийска аптека

57-годишен криминално проявен нападна и намушка с нож служител в аптека на булевард "Шипченски проход" в София. След светкавични действия на Първо районно управление на СДВР нападателят е задържан. Нападението е станало след скандал между двамата...

публикувано на 21.08.24 в 18:44
Снимката е илюстративна

Не е започнал ремонтът на водохващането за три кюстендилси села в частично бедствено положение

Още не започва ремонтът на водохващането "Робовица" заради което в три села в Кюстендилско беше обявено частично бедствено положение от 1 юли, което още е в сила. Засегнати са селата: Мурсалево, община Кочериново, Слатино, община Бобошево, и Смочево,..

публикувано на 21.08.24 в 18:38
Затворът в Плевен

Камен Балбузанов-Куката се е предал на властите и е в затвора в Плевен

В Плевен е задържан издирваният Камен Балбузанов-Куката. Той се е предал сам на властите и е задържан в затвора в града. Балбузанов е бил издирван във връзка с влязла в сила присъда от началото на годината, каза Диана Илиева - заместник-окръжен..

публикувано на 21.08.24 в 18:32