Тъй като дивата мая съдържа живи организми, тя се влияе от температурните промени в помещението, в което я приготвяте. В зависимост от географското местоположение, бактериите са различни, което определя и различния вкус на хляба.
Според Яна Имреорова, автор на кулинарен блог, приготвянето на този вид жива закваска не е трудно, но изисква много време, с което съвременният човек не разполага в забързаното си ежедневие. Въпреки това забелязваме, че тенденцията е да се връщаме към здравословния начин на живот. Търсим това, което са правили нашите деди някога и започваме да ценим връзката с природата.
Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..
Рекорд по най-много изкачвания на Хайдушката пътека в Сливенския балкан постави Милен Шидеров от Сливен. За 24 часа той направи 12 качвания и..
Инициатива "Правосъдие за всеки" организира в сряда поредния си протест пред Съдебната палата в София с настояване за съдебна реформа и с призив да се..
Премиерът Росен Желязков отбеляза, че въвеждането на еврото е безспорен успех за България и изрази увереност, че всички страхове около процеса ще..