Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп планира среща с Путин скоро след като заеме президентския пост

Автори: ,
Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Доналд Тръмп планира да се срещне с Владимир Путин скоро след като заеме президентския пост в САЩ, съобщи "Съндей Таймс“. В усилията за уреждане на руско-американските отношения, които се влошиха в края на управлението на Барак Обама, Тръмп ще започне работа по ново споразумение за ограничаване на ядрения арсенал на двете държави, твърдят неназовани британски дипломати, цитирани от вестника. Според същите източници срещата между Тръмп и Путин вероятно ще се състои в Исландия, подобно на срещата между Рейгън и Горбачов в края на Студената война.

Агенция ТАСС цитира приближени на Тръмп, които определят съобщенията за скорошна среща с руския президент в Рейкявик като "стопроцентова лъжа“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шарл Мишел: Днес РСМ има истинска възможност да напредне по пътя към ЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова днес Република Северна Македония да спазва поетите задължения, да прилага правно обвързващите споразумения и да продължи с решимост реформите по пътя към ЕС.  Той написа това послание в социалната мрежа "Х" след вчерашната си закрита среща с премиера на Северна Македония Християн Мицкоски, съобщава..

публикувано на 20.09.24 в 14:17
Българска агенция по безопасност на храните

БАБХ затвори през последните 3 месеца 31 обекта за обществено хранене заради нарушени хигиенни изисквания

През последните три месеца Агенцията по храните е затворила по нашето Черноморие 31 обекта за обществено хранене заради нарушения на хигиенните изисквания, съобщават от БАБХ. Контролът на инспекторите е бил насочен предимно към обекти в летните курорти в рамките на сезона. Насочени са за унищожаване близо 18 тона храни, над 8 хиляди литра..

публикувано на 20.09.24 в 14:09
Галя Кондева, служебен  министър на здравеопазването

Галя Кондева: До 15 октомври НЗОК ще се разплати на аптеките с пари от резерва си

До 15 октомври Здравната каса ще се разплати на аптеките с пари от резерва си, за да бъде покрит преразходът за постигане на 100% реимбурсация на лекарствата за домашно лечение на сърдечносъдовите заболявания, които заболявания са водещата причина за смъртност в България.  Това съобщи по време на парламентарния контрол служебният министър на..

публикувано на 20.09.24 в 14:07

Президентът върна за ново обсъждане в НС поправки в Закона за адвокатурата

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез преходните и заключителни разпоредби в Закона за адвокатурата. Държавният глава наложи вето на новата правна уредба на така наречения "особен представител". Мотивът е, че тя противоречи на правото на Европейския съюз и е заплаха..

публикувано на 20.09.24 в 14:03
Димитър Главчев

Премиерът за отвлечените моряци: Усилията на всички институции са насочени към връщането им

Премиерът коментира темата с българските моряци, похитени в Йемен.  "Усилията на всички институции са насочени към връщането им", каза Главчев. Вчера евродепутатът Елена Йончева се срещна с капитана и старши помощник-капитана на кораба "Галакси Лийдър" Любомир Чанев и Данаил Веселинов.  Посещението на Йончева е съгласувано с държавата ни, посочи..

публикувано на 20.09.24 в 13:55
Димитър Главчев

Димитър Главчев: РСМ трябва да спазва изискванията на ЕС, за да стане държава-членка

Държава-кандидат за ЕС трябва да спазва изискванията за членство, каза служебният премиер Димитър Главчев след неофициалното посещение на президента на РСМ Гордана Силяновска у нас и последните реплики между София и Скопие.  "За Република Северна Македония не смятам, че тонът, който напоследък използват, ще им помогне да станат държава-членка в..

публикувано на 20.09.24 в 13:34
Мартин Димитров

България може да загуби 63 млн. евро за купуване на техническо оборудване за контрол на границата

България може да загуби 63 млн. евро европейски средства, отпуснати безвъмездно за купуване на техническо оборудване за контрол на границата, необходими за пълноправното ни членство в Шенгенското пространство. Това предупреди депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров. Той определи действията на служебното правителство като "нелеп автогол": "Отговорността тук е..

публикувано на 20.09.24 в 13:24