Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

В деня за размисъл Телеграф пише, че имаме право да поискаме нова бюлетина, в случай, че допуснем грешка при попълването й. Важно е обаче да проследим дали сгрешената ще бъде маркирана като такава, без да се разгъва. Изданието припомня на студенти и ученици, че могат да гласуват в секция по избор, срещу предоставянето на заверена студентска книжка или бележник.

Стандарт
акцентира върху речта на премиера Огнян Герджиков, който призовава българите да участват активно в утрешния вот. Не се колебайте, България има нужда от вас, вие сте бъдещето, казва премиерът на тези, които имат право да гласуват за първи път.

До дни се очаква да бъде сключен договор за доставка на нови 152 хил. дози ваксина срещу морбили, информира здравният министър Илко Семерджиев, цитиран от
Труд. Той отчита , че към момента има 10 000 дози от ваксините, а на Районните здравни инспекции вече са раздадени над 51 хил. Семерджиев беше категоричен, че към момента ситуацията е под контрол, уточнява публикацията.

Ще строят високотехнологичен колайдер в България, се казва в статия на
24 часа. Той ще се използва за медицински нужди и научни изследвания, а изграждането му ще продължи 6 години. Вчера министърът на образованието Николай Денков разговаря за бъдещия проект с генералния директор на швейцарската лабораторията ЦЕРН Фабиола Джианоти. 

Даряването на храни без ДДС най-после може да започне, съобщава вестник
Сега. Това става факт, след като социалният министър Гълъб Донев е подписал заповедта, с която определя кои уязвими групи от населението може да получават безплатната храна. Сред тях са пенсионери с доходи до линията на бедност от 314 лв., самотно живеещи възрастни, бездомни, семейства на деца с увреждания, както и семействата, които са на социално подпомагане.

400 произведения на изкуството с висока стойност се крадат годишно. Това пише във водещо заглавие
Монитор като се позовава на статистиката на МВР. Последните крупни кражби били на картини на Иван Мърквичка и Ярослав Вешин, които се оценяват на близо 100 хил. евро. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕС е готов да наложи нови сериозни санкции срещу Иран заради доставки на балистични ракети за Русия

ЕС е готов да наложи нови и сериозни ограничителни мерки срещу лица и дружества от Иран заради скорошните доставки на балистични ракети за Русия. Възможни са и санкции срещу авиационния сектор. Това се казва в изявление на върховния представител за външната политика Жозеп Борел. Този трансфер е пряка заплаха за европейската сигурност и..

публикувано на 13.09.24 в 20:50
Постоянният представител на Русия в съвета за сигурност на ООН Василий Небензя

Руският представител в ООН предупреди НАТО за риск от въвличане в "пряка война" с Москва

Разрешаване на Украйна да нанася удари със западно оръжие дълбоко на руска територия ще доведе до началото на "пряка война" между Русия и НАТО, обяви представителят на Руската федерация Василий Небензя по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН. Небензя поясни, че украинските военни не разполагат със сателитни данни за набелязване на..

публикувано на 13.09.24 в 20:44
Иван Кунев

Директорът на Областно пътно управление - Благоевград Иван Кунев е депозирал оставката си

Директорът на   Областно пътно управление - Благоевград Иван Кунев е депозирал оставката си, потвърдиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Заявлението  е подадено след извършена проверка за възникнал скандал между него и служител на пътното управление, прераснал във физическа саморазправа. Преди дни директорът на Областното пътно..

публикувано на 13.09.24 в 20:21

Бойко Борисов очаква стабилност след предсрочния вот на 27-и октомври

Бойко Борисов очаква стабилност след изборите. Според него хората осъзнават, че ако това продължава, ще има разпад, и затова ще излязат да гласуват. Това заяви лидерът на ГЕРБ по време на работна среща с актива в Силистра. Борисов изказа съболезнования на семействата на загиналите военни пилоти днес на авиобаза "Граф Игнатиево" и..

публикувано на 13.09.24 в 20:12

Протестна акция на ВМРО пред Софийската опера, където президентът на РСМ ще гледа операта "Набуко"

Представители на ВМРО проведоха протестна акция пред Националната опера и балет в София, където президентът на РСМ Гордана Силяновска - Давкова ще присъства на операта "Набуко". Активистите носеха плакати с надпис "Пътят на РСМ към Европа минава през коридор номер 8"," Не на езика на омраза", "Дайте права на българите в Македония"...

публикувано на 13.09.24 в 19:49

Утре е Ден на траур в Община Разлог заради смъртта на двамата пилоти

Община Разлог обяви 14 септември за Ден на траур в памет на двамата пилоти, които загинаха по време на тренировъчен полет край авиобаза "Граф Игнатиево". Загинали са двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен самолет Старши лейтенант Венцислав Дункин е роден и израснал в Разлог, където живеят родителите му. Семейството и..

публикувано на 13.09.24 в 19:38
Снимката е илюстративна

Намерена е черната кутия на разбилия се до Граф Игнатиево учебно-боен самолет L-39

Намерена е черната кутия на разбилия се до Граф Игнатиево учебно-боен самолет L-39, съобщават от Министерството на отбраната. Данните от нея трябва да изяснят каква е причината за инцидента, при който загинаха майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Загинали са двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен..

публикувано на 13.09.24 в 19:26