Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха строежа в "Овча купел", където преди дни кола пропадна в изкоп

Снимка: архив

Издадена е заповед за спиране на строежа край блок 412 в квартал "Овча купел", където преди дни пропадна кола в изкоп. Специална комисия ще направи оценка на мястото, съобщи председателят на комисията по устройство на територията и жилищна политика към Столичния общински съвет Силвия Христова:

“Тази комисия ще зададе задължителни указания за недопускане на нови аварии и щети. Ще се направи обстоен оглед, за да се изяснят обстоятелствата, при които е станала аварията“, поясни Христова. 

Протестът на жителите от квартал "Овча купел" е заради започналото строителство на терен, предвиден за детска площадка, обясни председателят на Асоциацията за регулиране на етажната собственост Павел Миланов:

“Законодателството ни е така направено, че да обслужи инвестиционните интереси, затова този въпрос ще се реши политически. В “Овча купел“ се прави нещо много хубаво – метростанция. Излиза метростанцията, земята е масово реституирана, създават се условия за инвестиции. Тръгваме да се борим със следствието, строи се блок, а не с причината, защо стигнахме до застрояване на целия квартал“, допълни Миланов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Асен Василев

Асен Василев с призив към ГЕРБ: Спешно да приемем антикорупционните закони по ПВУ

Асен Василев от ПП-ДБ призова лидера на ГЕРБ-СДС към спешно приемане на трите антикорупционни закона, за да може страната ни да получи парите по Плана за възстановяване и устойчивост. По думите на Асен Василев джентълменско споразумение с ГЕРБ не може да бъде подписано. Oчаквайте подробности!

публикувано на 13.09.24 в 09:42

"Жълт" код за обилни валежи в Западна България

"Жълт" код за обилни валежи е в сила за днес за Западна България, където се очаква на квадратен метър да паднат между 25 и 30 литра дъжд. Предупреждението важи за 6 области на страната. Това са Видин, Монтана, Перник, Кюстендил, Благоевград и София-област, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Днес..

публикувано на 13.09.24 в 09:19
Камала Харис и Доналд Тръмп

Тръмп няма да участва в други предизборни дебати с Камала Харис

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп обяви, че няма да участва в друг президентски дебат с опонента си, издигнат от Демократическата партия - Камала Харис. Няколко социологически проучвания показаха, че съперничката му от демократите е спечелила дебата между двамата по-рано тази седмица, предава агенция Ройтерс...

публикувано на 13.09.24 в 08:57

Дипломатическо напрежение между Италия и Русия, Москва издирва журналисти за нелегално влизане в страната

Между Италия и Русия се появи неочаквано дипломатическо напрежение, след като Москва обяви журналист и оператор на обществената медия РАИ за издирвани лица, обвинени в нелегално влизане в страната миналия месец. В списъка фигурират и други чуждестранни журналисти. Обвинението се отнася за периода, в който украинските войски проникнаха в района..

публикувано на 13.09.24 в 08:52
Киър Стармър

Стармър във Вашингтон за среща с Байдън

Британският премиер Киър Стармър днес ще бъде във Вашингтон за среща и разговори в Белия дом с американския президент Джо Байдън на фона на поредното предупреждение от страна на Украйна, че е изправена пред поражение, ако не й бъде позволено да изстрелва западни ракети с далечен обсег по цели дълбоко в Русия. Президентът на Украйна Володимир..

публикувано на 13.09.24 в 08:42
Атанаска Дишева

Атанаска Дишева: Защо няма процедура за избор на председател на ВАС, а се активира за главен прокурор?

ВСС размрази процедурата по избор на нов главен прокурор. Трима от съдебните кадровици обаче се обявиха против рестартирането ѝ - това са Атанаска Дишева, Олга Керелска и Галина Захарова.  ВСС възобнови процедурата по избор на нов главен прокурор Правосъдният министър отхвърли възможността да участва в процедурата за избор на нов гл...

публикувано на 13.09.24 в 08:28
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Среднощни нападения с дронове в Одеска област

В украинския град Одеса, където има голяма българска общност, и в други населени места в Одеска област е имало нападения тази нощ с дронове откъм Черно море, се съобщава в местни канали в Telegram. В Одеса и областта беше обявена въздушна тревога в 1:40 часа, написа в Telegram председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер...

публикувано на 13.09.24 в 08:23