Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неутрализираха престъпна група, занимавала се с международен пренос на кокаин

Снимка: БГНЕС

Неутрализирана е престъпна група, която се е занимавала с международен пренос на кокаин, съобщи временният ръководител на специализираната прокуратура Даниела Начева. Тя обясни, че са били наемани малоимотни лица, които са настанявани в хотели в Доминиканската република:

"Съответно са поглъщали капсули, съдържащи кокаин - средно между 80 и 100 капсули по между 8 и 13 грама, в зависимост от пола на съответното муле. Обратно същите лица са били транспортирани през европейски летища до Букурещ, където са били посрещани от членове на групата, съответно транспортирани в района на град Стара Загора и околните села, където са били настанявани в помещения. Съответно са им били отнемани мобилните телефони, бил е ограничаван техният контакт с външния свят, докато дефектират наркотика".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Асен Василев

Асен Василев с призив към ГЕРБ: Спешно да приемем антикорупционните закони по ПВУ

Асен Василев от ПП-ДБ призова лидера на ГЕРБ-СДС към спешно приемане на трите антикорупционни закона, за да може страната ни да получи парите по Плана за възстановяване и устойчивост. По думите на Асен Василев джентълменско споразумение с ГЕРБ не може да бъде подписано. Oчаквайте подробности!

публикувано на 13.09.24 в 09:42

Преди първия учебен ден : шествия в памет на загинали на пътя деца и мотористи

Редно е да се започне още в много ранна възраст . Колкото повече порастват децата, толкова повече ще спазват закона и ще дават пример на следващите поколения, изрази мнение Георги Янчев от Сдружение "Софийски мотористи".  Утре, 14 септември, сдружението ще проведе традиционната си за септември акция за масово нощно каране под надслов..

публикувано на 13.09.24 в 09:34

"Жълт" код за обилни валежи в Западна България

"Жълт" код за обилни валежи е в сила за днес за Западна България, където се очаква на квадратен метър да паднат между 25 и 30 литра дъжд. Предупреждението важи за 6 области на страната. Това са Видин, Монтана, Перник, Кюстендил, Благоевград и София-област, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Днес..

публикувано на 13.09.24 в 09:19
Камала Харис и Доналд Тръмп

Тръмп няма да участва в други предизборни дебати с Камала Харис

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп обяви, че няма да участва в друг президентски дебат с опонента си, издигнат от Демократическата партия - Камала Харис. Няколко социологически проучвания показаха, че съперничката му от демократите е спечелила дебата между двамата по-рано тази седмица, предава агенция Ройтерс...

публикувано на 13.09.24 в 08:57

Дипломатическо напрежение между Италия и Русия, Москва издирва журналисти за нелегално влизане в страната

Между Италия и Русия се появи неочаквано дипломатическо напрежение, след като Москва обяви журналист и оператор на обществената медия РАИ за издирвани лица, обвинени в нелегално влизане в страната миналия месец. В списъка фигурират и други чуждестранни журналисти. Обвинението се отнася за периода, в който украинските войски проникнаха в района..

публикувано на 13.09.24 в 08:52
Киър Стармър

Стармър във Вашингтон за среща с Байдън

Британският премиер Киър Стармър днес ще бъде във Вашингтон за среща и разговори в Белия дом с американския президент Джо Байдън на фона на поредното предупреждение от страна на Украйна, че е изправена пред поражение, ако не й бъде позволено да изстрелва западни ракети с далечен обсег по цели дълбоко в Русия. Президентът на Украйна Володимир..

публикувано на 13.09.24 в 08:42
Атанаска Дишева

Атанаска Дишева: Защо няма процедура за избор на председател на ВАС, а се активира за главен прокурор?

ВСС размрази процедурата по избор на нов главен прокурор. Трима от съдебните кадровици обаче се обявиха против рестартирането ѝ - това са Атанаска Дишева, Олга Керелска и Галина Захарова.  ВСС възобнови процедурата по избор на нов главен прокурор Правосъдният министър отхвърли възможността да участва в процедурата за избор на нов гл...

публикувано на 13.09.24 в 08:28