Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще разследва за корупционни схеми около шефа на КАТ-Казанлък

| обновено на 15.12.18 в 14:39
Снимка: БГНЕС

Лекари от съдебна медицина потвърдиха версията на разследващите, че причина за смъртта на началника на Пътната полиция в Казанлък Тодор Николов е огнестрелна рана в дясното слепоочие.

Заради откритите в района на произшествието пачки с пари обаче от прокуратурата ще разследват и евентуални корупционни схеми, съобщи районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова:

"Намирането на пари около самоубил се човек, това е някаква индикация за корупционни практики. Ние сме длъжни да направим разследването и ще го направим. В районната прокуратура на този етап не са постъпвали някакви конкретни сигнали срещу този човек".

На около 40 метра от простреляното тяло на началника на КАТ бяха открити няколко пачки с банкноти, български левове с номинал 100 и 20 лева.

От съдебна медицина отказаха да съобщят дали Тодор Николов е страдал от нелечимо заболяване, което евентуално би могло да бъде причина за фаталното му решение. Основната версия, по която продължават да разследват смъртта му остава самоубийство.

Втори оглед се извършва днес на мястото, където вчера той беше открит мъртъв, прострелян в личния си автомобил край село Бузовград.

Купето на автомобила, в което бе намерен прострелян Тодор Николов, е било заключено, а вътре, освен оръжието, с което е произведен изстрелът, е открит и един от трите телефона, които той е имал, съобщи по-рано наблюдаващият прокурор Таня Димитрова:

„Намерени са три пачки банкноти с различен номинал, револверът в кожен калъф, намери се и оприличено в този момент на тефтерче, което представлява картонен свитък. Тепърва то ще бъде анализирано дали има отношение към разследването, дали има информация, която се отнася към разследването“, каза тя.

По време на инцидента началникът на Пътна полиция е бил облечен с униформа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Началникът на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов

Началникът на КАТ-Казанлък се е самоубил

Издирваният от два дни началник на „Пътната полиция“ в Казанлък Тодор Николов се е самоубил със служебното си оръжие. Това съобщи на брифинг след оглед на местопроизшествието окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Тялото на Николов бе открито..

обновено на 14.12.18 в 19:43
ВИЖТЕ ОЩЕ
Прелялата река Ламоне в Емилия-Романя, 19 септември 2024 г.

Лошо време в Италия, област Емилия-Романя отново е под вода

В резултат на лошото време и проливните дъждове, в Италия най-тревожно е положението отново в област Емилия-Романя, която пострада по същия начин миналата година. Предупредителният код в Емилия-Романя остава червен. За 24 часа са паднали средно..

публикувано на 19.09.24 в 11:54

Изчезват ли тапата и тирбушонът?

Тирбушонът се превръща в отживелица - новината дойде от Обединеното кралство. Причината е, че твърде малко хора, особено по-младите, притежават тирбушон или пък знаят как да го използват .  "Смъртта на тирбушона?!" - така вестник "Гардиън",..

публикувано на 19.09.24 в 11:45

Георги Еленков: Закон за чуждестранните агенти ще се ползва избирателно срещу граждански организации

Над 160 граждански организации у нас отправиха отворено писмо до европейски партии относно новите текстове в Закона за предучилищното и училищно образование и т.нар. закон за чуждестранните агенти. Над 160 граждански организации с отворено писмо до..

публикувано на 19.09.24 в 11:44

НС отхвърли предложението за облекчаване на условията за референдуми

Парламентът отхвърли предложението на "Има такъв народ" да се облекчат условията за провеждане на референдуми с промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. "За" гласуваха 81 депутати, против..

публикувано на 19.09.24 в 11:38

Гражданите могат да проверят дали са подкрепили регистрацията на формации за изборите

От днес всички граждани могат да проверяват на интернет страницата на Централната избирателна комисия дали имената им фигурират в подписка на партия или коалиция.  Ако бъде установена нередност, жалбите трябва да се подават директно до Комисията за..

публикувано на 19.09.24 в 11:24
Село Мурсалево

Подготвя се проект за ремонт на водохващането "Робовица" в Рила

Подготвя се проект за ремонт на водохващането "Робовица" в Рила, откъдето се подава вода за селата Мурсалево, в община Кочериново, Смочево, в община Рила, и Слатино в Бобошево, съобщи  областният управител на Кюстендил Александър Пандурски. От 1 юли в..

публикувано на 19.09.24 в 11:14

Надграждат училищната програма "Стъпки заедно" с онлайн елементи

Разширяваме училищната програма "Стъпки заедно" в онлайн и ще я наградим с елементи на онлайн насилието, за да се включат и други ученици и бъдещи миротворци. Това сподели в интервю пред БНР Мария Янкова, директор "Програми" в УНИЦЕФ...

публикувано на 19.09.24 в 11:10