Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиано Роналдо с награда за №1 в света

Роналдо получава наградата си.
Снимка: Ройтерс

Кристиано Роналдо получи наградата за най-добър футболист в света за 2018 година на Globe Soccer Awards, която се връчва от Европейската асоциация на футболните агенти и от Европейската асоциация на клубовете. Наградата за португалското крило на Ювентус е пета подред, което е абсолютен рекорд. По традиция церемонията се проведе в Дубай.

Кристиано изпревари световните шампиони с Франция Килиан Мбапе и Антоан Гризман.

Също така награди бяха връчени в още няколко категории. За най-добра треньорска кариера беше отличен италианският топспециалист Фабио Капело, а за най-красив гол на изминалата година наградата отново е за Кристиано Роналдо, като избрано е попадението му за Реал (Мадрид) във вратата на Ювентус на четвъртфинала в Шампионската лига.

Наградата за най-добре представил се клуб през 2018-а година беше връчена на Атлетико (Мадрид), който спечели Лига Европа и Суперкупата на УЕФА. Най-добър спортен директор стана Фабио Паратичи от Ювентус за преговорите по привличането на Кристиано Роналдо.

Агентът на Роналдо - Жорже Мендеш спечели приза за агент на годината. Мендеш също така представлява интересите и на Жозе Моуриньо, както и на много други звезди на световния футбол.

Наградата Кариерна работа се дава на бивши футболисти, които продължават работата си в сферата на футбола, но вече на управленска позиция и се справят добре. Тази година призът беше връчен на хърватската легенда Звонимир Бобан, който заема в момента поста зам.-генерален секретар на ФИФА.

Наградата за най-добра кариера сред действащите футболисти отиде у Блез Матюиди. Най-добър треньор на годината е Дидие Дешан за спечелената с Франция титла на Световното първенство през 2018 година в Русия.

Бразилският голмайстор Луиш Назарио да Лима-Роналдо, известен още като Феномена, получи наградата най-добра карира и се връчва на звезди, които след края на кариерата си не са останали да работят в света на футбола.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата.  Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България..

публикувано на 02.10.24 в 13:46
Илия Груев-младши

Националът Груев с контузия в Англия

Футболистът на Лийдс Илия Груев получи контузия в коляното и бе сменен още в 19-ата минута по време на гостуването на Норич (1:1) в осмия кръг на Чемпиъншип. Българинът получи медицинска помощ на терена, но не успя да продължи участието си в мача. Подробности за състоянието засега не се съобщават. Груев е сред избраниците на националния селекционер..

публикувано на 02.10.24 в 06:19
Борусия вкара 7 гола на Селтик.

Гръмки победи за Дортмунд, Барселона, Сити, Интер и Брест в ШЛ

Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа със 7:1 над шотландския първенец Селтик (Глазгоу) и вече има 6 точки, както и най-добра голова разлика 10:1 след първите девет мача от втория кръг на Шампионската лига. Хеттрик за жълто-черните от Дортмунд постигна Карим Адейеми, а два гола добави лятното попълнение Серху Гираси. По веднъж се разписаха Емре Джан..

публикувано на 02.10.24 в 06:13
Арсенал - ПСЖ  2:0

Резултати от втория кръг в основната фаза на Шампионската лига

Резултатите в 9-те мача от втория кръг на основната фаза на Шампионската футболна лига: Залцбург - Брест  0:4 Щутгарт - Спарта Прага  1:1 Арсенал - Пари Сен Жермен  2:0 Леверкузен - Милан   1:0 Барселона - Йънг Бойс    5:0 Дортмунд - Селтик   7:1 Интер - Цървена звезда   4:0 ПСВ Айндховен - Спортинг Лисабон   1:1 Слован Братислава - Манчестър..

публикувано на 01.10.24 в 23:54
Президентът на федерацията Илияна Раева.

Федерацията извади Елвира Краснобаева от националния отбор

Федерацията по художествена гимнастика реагира със съобщение за желанието на Елвира Краснобаева да не се състезава за България, изтъквайки като причина семейни обстоятелства, потвърдено писмено от нейната майка и законен представител Александра Чернишева,  Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си..

публикувано на 01.10.24 в 16:10
Станислав Митков спечели сребърен медал на СП по таекуондо при младежи

Станислав Митков спечели сребърен медал на СП по таекуондо за младежи

Станислав Митков спечели сребърен медал на световното първенство по олимпийско таекуондо за младежи и девойки, което се провежда в Корвя. Състезателят на ВенциславСоколов отстъпи с 0:2 рунда във финала в категория 63 килограма пред  корееца Джунг Джебин. Преди да стигне до двубоя за титлата представителят на клуб „Ахил“ записа 5 победи – над Кога..

публикувано на 01.10.24 в 13:24
Елвира Краснобаева

БФХГ ще излезе с официална позиция по случая "Елвира Краснобаева", след като проведе УС

Ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика ще излезе с официална позиция по случая „Елвира Краснобаева“, след като проведе управителен съвет, съобщиха от централата специално за БНР. Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си Припомням, че снощи гимнастичката публикува в..

публикувано на 01.10.24 в 12:00