Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират през февруари две гимназии и детска градина в Добрич

В началото на месец февруари стартират мащабните ремонти по образователната инфраструктура в Добрич. В обхвата на предстоящите дейности влизат Езиковата гимназия “Гео Милев“, Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ и Детската градина №32. Строително монтажните работи ще са на стойност от около 6 милиона лева.

Във връзка с предстоящите мащабни ремонти на трите образователни сгради вече е създадена организация на учебния процес, като ремонтът на Езиковата гимназия ще започне от новата сграда, а част от учениците ще бъдат временно изведени в съседното училище „Стефан Караджа“, заяви заместник- кметът по Хуманитарните дейности в община Добрич д-р Емилия Баева.

Баева допълни, че община Добрич няма капацитет от свободни сгради, за да предприеме цялостно извеждане на учениците. В Детска градина №32 децата ще се помещават от 4 февруари за една седмица в сградата в кв. „Балик“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.