Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победи за Сент Етиен и Нант във френското първенство

Нант
Снимка: БГНЕС

Сент Етиен се наложи над гостуващия Страсбург с 2:1 в отложена среща от 23-ия кръг на френското футболно първенство.

Така възпитаниците на Жан-Луи Гасе прекъснаха серия от три мача без победа в Лига 1 и с 40 точки се изкачиха на четвъртото място във временното класиране.

Убедителен лидер е шампионът Пари Сен Жермен с 59 точки и два мача по-малко, следван от Лил с 49 точки и Олимпик Лион с 43 точки.

Домакините поведоха още в четвъртата минута, когато Роберт Берич засече с глава центриране в наказателното поле от дясно на Тимъти Колоджейчак.

Словенецът Берич пък асистира за втория гол в 27-ата минута на Лоик Перен, който също вкара с глава.

Страсбург върна едно попадение в 73-ата минута. Санин Пръцич центрира от корнер от дясно и след разбъркване в наказателното поле Нуно да Коща прати топката в мрежата с удар отблизо. 

Гостите останаха на девето място с 35 точки, след като допуснаха втора поредна загуба след серията от четири последователни успеха преди това.

В друг отложен мач от 23-ия кръг Нант надделя над закъсалия Каен с 1:0 на "Стад Мишел Д'Орнано".

Гостите останаха с човек по-малко в 34-ата минута, когато Андрей Жирото получи втори жълт и червен картон след опасна игра срещу Клаудио Бовю при борба за висока топка в средата на терена, но въпреки това стигнаха до успеха с попадение от дузпа на Валантен Ронжие десет минути преди края.

Каен, който е предпоследен в лигата с 18 точки, допусна пета поредна загуба, а Нант се изкачи на 14-ото място с 27 точки, след като спря серия от пет мача без успех.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мариус Урзика (в дясно) с български състезатели

Олимпийски шампион е треньор на румънския отбор на Балканиадата по спортна гимнастика в София

Олимпийският шампион на кон с гривни от Игрите в Сидни през 2000 година Мариус Урзика е треньор на младите румънски гимнастици, които ще се борят за отличията на Балканското първенство, което започва днес в тренировъчната зала на „Арена 8888 София“.  Освен златен медалист от Олимпиадата преди 24 години, Урзика е носител на две сребърни отличия на кон с..

публикувано на 19.09.24 в 10:54
Виктория Томова

Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира в Сеул

Първата ракета на България при жените Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Сеул (Република Корея) от сериите УТА 500 с награден фонд 922 572 долара. В двубой от втория кръг Томова победи представителката на САЩ Аманда Анисимова със 7:5, 4:1 и отказване на съперничката й. Срещата продължи час и 25..

публикувано на 19.09.24 в 10:08
Панайот Димитров и Георги Стоянов

Олимпийски и европейски шампион ще представят България при мъжките двойки на СП по акробатика

Олимпийският шампион по акробатика за младежи Панайот Димитров, който спечели две титли с Мариела Костадинова на Игрите в Буенос Айрес през 2018-а, след шест години отново ще излезе на световния килим, но този път във вида мъжка двойка. Негов партньор е европейския шампион от първенството в Пезаро през 2021  и бронзов медалист от Световния шампионат в..

публикувано на 19.09.24 в 10:00

Добрич става столица на офроуд спортовете

Над сто спортисти от България и Румъния в три големи офроуд състезание ще участват тази събота и неделя в Добрич. След 35 години в града отново ще има мотокрос писта за мотоциклети и четириколки (ATV) и тя ще приеме състезатели от цяла България. Стартовете са в събота, като за призови места ще се борят 45 състезателя с мотоциклети, 30 с четириколки(ATV)..

публикувано на 19.09.24 в 09:02
Александър Андреев

Успешен дебют за Александър Андреев в младежката Шампионска лига на УЕФА

Младият български вратар Александър Андреев направи успешен дебют в Младежката лига на УЕФА, както е новото име на Младежката Шампионска лига. Роденият през 2006- година вратар премина в Жирона през това лято от Септември (София) и веднага се утвърди в новия си отбор. 19-годишните таланти на Жирона започнаха първото си участие в престижното състезание..

публикувано на 19.09.24 в 07:03
Манчестър Сити-Интер  0:0

Резултатите в мачовете от първия кръг на Шампионската футболна лига

Резултатите в мачовете от първия кръг на Шампионската футболна лига:  Болоня - Шахтьор  0:0,  Спарта Прага - Залцбург   3:0 Брюж - Дортмунд   0:3 Манчестър Сити - Интер  0:0 Пари Сен Жермен - Жирона   1:0 и Селтик - Слован Братислава   5:1

публикувано на 18.09.24 в 23:41

Победи на българските отбори на шахматната Олимпиада

Националните отбори на България при мъжете и при жените записаха победи в седмия кръг на шахматната Олимпиада в Будапеща. При мъжете българският отбор спечели с 3,5:0,5 точки срещу Египет.  Мачът започна с реми за едва 22 хода на първа дъска между играещия с черните фигури Иван Чепаринов и Басем Амин. Другите три партии също приключиха много..

публикувано на 18.09.24 в 21:52