Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Караянчева опровергава Нинова за командировки на БСП депутати

Председателят на парламента Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Цвета Караянчева опроверга днес лидера на БСП Корнелия Нинова, че именно с нейния подпис двама депутати от левицата са изпратени в командировка в Залцбург, по времето в което БСП бойкотира пленарните заседания.

Караянчева показа документ, в който се виждат подписи от парламентарните групи с разрешение техни депутати да пътуват.

„Когато имаме подписите на председателите на парламентарните групи, едва тогава, с тяхното съгласие, едва тогава аз подписвам заповедта за командироване. Няма как това да стане, без да имам санкцията на председателите на парламентарните групи“, обясни тя.

„Не се е разписала Корнелия Нинова, а някой от ръководството на парламентарната група на "БСП за България". Нека тя да каже кой се е подписал. Така че ако госпожа Нинова не може да си контролира народните представители, нека да не търси причината в мен“, добави Караянчева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Депутати от БСП връщат пари от командировката си до ловно изложение в Залцбург

Депутатите от БСП Иван Иванов и Йордан Младенов, които са пътували до Залцбург по времето, в което БСП не посещава пленарните заседания, ще върнат парите от командировката, обяви лидерката на партията Корнелия Нинова. Двамата депутати са отишли..

публикувано на 27.02.19 в 13:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни консултации за туберкулоза

Безплатни консултации за туберкулоза започват от днес в различни населени места в цялата страна. Кампанията е на здравното министерство и цели да насочи вниманието на хората към рисковете от заразяване с болестта, превенцията и лечението ѝ. У нас..

публикувано на 16.09.24 в 08:02

НСТС обсъжда повишаване линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъжда на днешното си заседание предложението на служебното правителство линията на бедност за 2025 година да стане 638 лева. В сравнение с 2024 година това означава нарастване с малко над 21% или..

публикувано на 16.09.24 в 07:59

Патриархът пожелава плодотворна, благодатна и спасителна учебна година

По случай началото на новата учебна година Българският патриарх Даниил се обръща към всички учители, родители и ученици с благопожелания за една плодотворна, благодатна и спасителна учебна година. Окръжното послание на патриарх Даниил ще..

публикувано на 16.09.24 в 07:55

Президентът ще участва в откриването на учебната година в 128-о училище в София

Днес от 10 часа президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване на учебната година в 128-о училище "Алберт Айнщайн" в София. Държавният глава ще произнесе слово в рамките на церемонията и по-късно ще проведе среща с ръководството и..

публикувано на 16.09.24 в 07:47
Мария Ботева

Засилено полицейско присъствие в районите на училищата

Засилено полицейско присъствие ще има пред училищата в първия учебен ден, припомни комисар Мария Ботева от Пътната полиция: "За да напомним на водачите, че ги контролираме и че не бива да причиняват произшествия. Всеки ден да бъдат внимателни в..

публикувано на 16.09.24 в 07:43

Около 720 000 ученици прекрачват училищния праг, 58 хил. са първокласниците

Очаква се около 720 хиляди ученици да прекрачат училищните прагове в днешния първи учебен ден. От тях 58 хиляди са първокласници, предаде репортер на БНР. Вратите си за учениците днес отварят над 2300 училища в страната. На първия учебен ден..

публикувано на 16.09.24 в 07:33
Доналд Тръмп

Тръмп: Никога няма да се предам!

Бившият президент Доналд Тръмп е в безопасност след нов опит за убийство.  Агенти от тайните служби са стреляли по мъж в близост до голф игрището "Trump International". ФБР определя инцидента като опит за убийство. Тръмп е играел голф с..

публикувано на 16.09.24 в 07:17