Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бяхме близо до съвършенството, ликува треньорът на Аякс Тен Хаг

Тен Хаг остави на заден план колегата си от Реал Солари.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на Аякс Ерик тен Хаг бе изключително щастлив след голямата победа на своя тим над Реал (Мадрид) с 4:1, която класира холандците за четвъртфиналите на Шампионската лига. Аякс бе загубил първия мач у дома с 1:2, но показа страхотна игра в реванша на "Сантяго Бернабеу", за да срази шампионите в последните три години и да стигне до най-добрите осем в надпреварата за първи път от 26 години насам.

"Бяхме близо до съвършенството. С представянето ни в двата мача определено заслужавахме да продължим напред. Това е историческа победа с огромно значение за нас. Да я постигнем бе почти немислимо, почти никой не вярваше, че можем да го направим. Идеята ни беше да държим топката и да поставим Реал под напрежение. Представихме се изключително в защита и много добре в атака, всички момчета бяха фантастични и аз съм много щастлив за Аякс и холандския футбол", коментира Тен Хаг след успеха.

Наставникът на холандците призна, че няма предпочитания за жребия за четвъртфиналите. "Нямам влияние над жребия, така че няма да мисля за това. Всички възможни съперници са големи отбори, но такъв беше и Реал", каза Тен Хаг




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Сантяго Солари

Солари: Реал е по-голям от всички нас и ще се завърне по-силен

Треньорът на Реал Сантяго Солари изрази разочарованието си от отпадането на тима на осминафиналите на Шампионската лига, но призова своите играчи да отговорят на тежкото поражение. Аякс сложи край на доминацията на Кралския клуб в Шампионската лига в..

публикувано на 06.03.19 в 09:23
Играчите на Аякс ликуват на

Реал се срина, Аякс и Тотнъм са четвъртфиналисти

Реал (Мадрид) сензационно отпадна от Шампионската лига по футбол.  Носителят на трофея загуби с 1:4 у дома от холандския Аякс.  Така с общ резултат от двата мача 3:5 първенецът от последните три издания на турнира Реал отпада още на 1/8-финалите.  Още..

публикувано на 06.03.19 в 07:40
ВИЖТЕ ОЩЕ
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира в Шчечин

 Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира по тенис на клей в Шчечин (Полша) от сериите "Чалънджър", който е с награден фонд 148 625 евро.  Той отстъпи на германеца Даниел Алтмайер с 6:4, 3:6, 4:6.  С отпадането във втория кръг Андреев заслужи 2..

публикувано на 12.09.24 в 20:12

ЦСКА София ще приеме Берое в Благоевград

ЦСКА ще приеме Берое на стадион "Христо Ботев" в Благоевград в мач от 9-ия кръг на Първа лига, потвърди Спортно-техническата комисия на БФС. "Червените" домакинстват на стадион "Васил Левски" заради реконструкцията на клубното съоръжение "Българска..

публикувано на 12.09.24 в 18:45
Николай Желязков - старши-треньор на ВК Левски

Николай Желязков: Направихме грешки на начален удар с Войводина, но се справихме добре

Треньорът на волейболния Левски София Николай Желязков говори след двете победи на тима му в контролите със сръбския Войводина Нови Сад. “Смятам, че като първи такива контролни мачове и проверки - бяха изключително полезни, тъй като ни дадоха една..

публикувано на 12.09.24 в 17:52
Отборът на Италия спечели златните медали

Шесто място за България в смесената отборна щафета на европейското първенство

Националният отбор на България в състав Емил Стойнев, Мартин Папанов, Йордан Петров, Петя Минкова, Гергана Стоянова и Ивана Тонкова се нареди на шесто място в смесената отборна щафета по часовник на европейското първенство по шосейно колоездене в Лимбург,..

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Изслушването по делото за финансови нарушения на Манчестър Сити ще започне в понеделник

Изслушването за предполагаемите 115 нарушения на Манчестър Сити на финансовите правила в английския футбол ще започне в понеделник, съобщава телевизия ESPN.  Шампионите на Висшата лига са разследвани от независима комисия, която преглежда клубните..

публикувано на 12.09.24 в 17:36

Новак Джокович пожела успех на България за Купа "Дейвис"

Президентът на Българската федерация по тенис (БФ Тенис) Стефан Цветков и членът на Управителния съвет Орлин Станойчев, който е и първият българин, достигал до топ 100 на световната ранглиста за мъже, бяха на работно посещение в сръбската столица..

публикувано на 12.09.24 в 17:26
Добромир Лазаров

Добромир Лазаров: Обществеността в Драгоман припозна волейбола за свой спорт, искаме да изградим силна школа

Старши треньорът на женския волейболен отбор на Драгоман Добромир Лазаров заяви, че в клуба са амбицирани да изградят силна школа в бъдеще и да разширят този спорт извън пределите на София. "Възможността за ново начало и съответно възможността..

публикувано на 12.09.24 в 16:31