Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Война на думи между Ердоган и Нетаняху

Снимка: haberler.com

Турският президент Реджеп Ердоган нарече израелския премиер Бенямин Нетаняху „тиранин“ в поредната размяна на реплики от ескалиращата война на думи между двете страни, предаде АФП.

Конфликтът се разгоря, след като говорителят на Ердоган Ибрахим Калън нарече Нетаняху расист заради това, че определи Израел като държава единствено на еврейския народ. Нетаняху отвърна, окачествявайки Ердоган като диктатор и критикувайки страната заради изпращането на журналисти в затвора.

На предизборен митинг днес Ердоган нарече Нетаняху "тиранин, който избива седемгодишни палестинчета", добави той.

Според израелския премиер „Ердоган е диктатор, който изпраща десетки хиляди политически противници в затвора, извършва геноцид срещу кюрдите и окупира Северен Кипър“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Турция осъди „расизма“ на Нетаняху

Турция разкритикува днес „безсрамния расизъм“ на премиера Бенямин Нетаняху, който заяви, че Израел е национална държава само на „еврейския народ“, а не всички свои граждани, предаде АФП. Турция и Израел често имат напрегнати отношения, в които..

публикувано на 12.03.19 в 12:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Варошлийски вечери" в Ловеч за 12-и път

Регионалният исторически музей в Ловеч организира за 12-и път двудневния празник "Варошлийски вечери“, посветен на традициите на стария квартал "Вароша“. "Варошлийски вечери“ се откриват от 17.30 ч. с   изложбата "Сокйни шевици“, експонирана в..

публикувано на 18.09.24 в 07:47
Болницата на Американския университет в Бейрут, 17 септември 2024 г.

"Хизбула" обвини Израел за смъртоносния инцидент с експлодирали пейджъри в Ливан

Тайванската компания Gold Apollo отрече да е произвела пейджърите, които се взривиха вчера в Ливан. Според някои информации в устройствата е имало експлозиви, детонирани дистанционно в координирана операция. Най-малко девет души загинаха, а ранените..

публикувано на 18.09.24 в 07:44

Концерт на Симфоничния оркестър на БНР за Деня на независимостта

С празничен концерт на Симфоничния оркестър на Българското национално радио започват честванията за Деня на независимостта. Довечера от 19 часа в Голямата зала на Софийската опера и балет радиосимфониците с главен диригент Константин Илиевски ще представят..

публикувано на 18.09.24 в 07:40

Депутатите обсъждат Закона за насърчаване на инвестициите

Народното събрание ще обсъди на първо гласуване законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Вносител на измененията е Министерският съвет. В мотивите към законопроекта се изтъква, че с промените се въвеждат..

публикувано на 18.09.24 в 07:34

Загинали цивилни при руски атаки срещу Украйна

И тази нощ Русия изстреля ракети и дронове по Украйна, има загинали цивилни. За атака на Русия с дронове срещу украинската столица Киев съобщава Ройтерс. Град Запорожие и цяла Запорожка област също са били подложени на масиран обстрел тази нощ,..

публикувано на 18.09.24 в 07:25
Говорителката на ЦИК Росица Матева

Тегли се жребият за новите и частични избори на кметове

Днес в 10.30 часа в сградата на Народното събрание ще се проведе жребият за определяне на поредните номера в бюлетините на партиите и коалициите, които са допуснати от Централната избирателна комисия за участие в насрочените за 20-и октомври нови..

публикувано на 18.09.24 в 07:22
Атанас Запрянов

Министърът на отбраната Атанас Запрянов разговаря с румънския си колега

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в Срещата на министрите на отбраната от държавите от Б9, съпредседателствана от Румъния и Полша, която ще се проведе днес в Букурещ. Министър Запрянов разговаря снощи с румънския си колега Ангел Тилвър,..

публикувано на 18.09.24 в 07:15