Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Романът "Сливовиц" от Катерина Хапсали вече е на пазара

Катерина Хапсали е позната на читателите с „Гръцко кафе“ и „През девет планини“

Излезе от печат романът „Сливовиц“ на Катерина Хапсали, позната на читателите с „Гръцко кафе“ и „През девет планини“.

„Това е една универсална история. Даже не бих я нарекла история на главната героиня Александра или на всички персонажи, които са вътре. Това е история на надеждата, на погледа към небето, когато си в бездната. Това е история, мисля, на абсолютно всеки човек, който слуша, защото всички ние изпадаме, по една или друга причина, в моменти, в които се чувстваме адски изгубени и търсим решението за самите себе си и шифърът към нашето съществуване. Да, това е книга за надеждата и неочакваните ангели“, сподели тя за БНР.

„Спасението винаги идва, дори човек да не го търси“, категорична е Хапсали:

„Ако човек е свестен, неочакваните ангели винаги идват. Има няколко неочаквани ангели в тази книга и в живота на всеки един от нас“.

„Цялата работа е какво правим в чакалнята на Господ. Животът е чакалнята на Господ“, убедена е авторката, според която истинското бунтарство е да останеш нормален в един полудял свят.

Интервюто с Катерина Хапсали можете да чуете в звуковия файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
В президентската институция се проведе извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, 4 октомври 2024 г.

Радев: Към момента няма пряка заплаха за страната

Към момента няма пряка заплаха за страната. Това заяви президентът Румен Радев след края на заседанието на КСНС.  "Консултативният съвет обсъди рязкото влошаване на средата за сигурност в региона на Близкия изток и произтичащите от това рискове за България и готовността на страната ни за тяхното преодоляване. След като се запознахме с докладите на..

публикувано на 04.10.24 в 13:06

Разяснителна кампания за опасността от ало измами в Гърция

Гръцката полиция започна разяснителна акция, предимно сред пенсионерите, за рисковете от телефонни измами. Рязко се е увеличил броят на телефонните измами в Гърция, съобщават от полицията. Доверчиви хора, най-честно възрастни, биват убеждавани, че техен роднина е пострадал при катастрофа и дават всички пари и бижута, които имат, на мними..

публикувано на 04.10.24 в 13:05

Съдът на ЕС потвърди валидността на пакета "Мобилност"

Съдът на ЕС потвърди валидността на пакета "Мобилност", като отхвърли единствено частта за връщане на камионите в страната, в която е регистрирана фирмата, на 8 седмици. Днес бе оповестено решението на Съда на заведеното по въпроса колективно дело от България, Румъния, Литва, Кипър, Унгария, Малта и Полша преди 4 години, когато пакетът..

публикувано на 04.10.24 в 13:00

Военни унищожиха корозирала граната, открита край Гоце Делчев

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 3-ти механизиран батальон – Благоевград от състава на Трето бригадно командване, с ръководител лейтенант Тодор Белчев, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала ръчна отбранителна граната тип Ф-1 без взривател. Това съобщиха от Министерството на отбраната.  Боеприпасът беше открит на 3..

публикувано на 04.10.24 в 12:19
Виница, Украйна

Русия е атакувала с дронове критична украинска инфраструктура

Украйна обяви, че Русия е атакувала тази нощ критична украинска инфраструктура с 19 дрона, предаде Ройтерс. Руското министерство на отбраната от своя страна каза, че руската противовъздушна отбрана е прехванала и свалила 18 украински дрона през нощта. Главнокомандващият украинските въоръжени сили генерал-полковник Олександър Сирски заяви, че е..

публикувано на 04.10.24 в 12:15

Ученици представят авторски филми на климатична тематика

Авторски филми, създадени от български ученици, ще бъдат представени лично от тях в 3 български града – Троян, Ловеч и Видин. Това ще стане тази есен в рамките на инициативата "Научи, разкажи, заснеми. Климатът и екологията се срещат с изкуството". Координаторът на инициативата за България от Сдружение "Арте Урбана Колектив" Ралица Асенова..

публикувано на 04.10.24 в 12:05
Израелски въздушни удари в Южен Ливан, 01 октомври 2024 г.

Основен път към Сирия е блокиран след израелски удари в Ливан

Израелски удари в Ливан блокираха основен път към границата със Сирия. Израел продължава атаките срещу цели на "Хизбула" в околностите на Бейрут.   Пътят, по който стотици хиляди хора напускат Ливан и преминават в Сирия през граничния пункт "Маснаа", е бил прекъснат след израелски въздушен удар, съобщи ливанският министър на транспорта Али..

публикувано на 04.10.24 в 12:00