Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Азаренка и Анисимова с победи в Маями

Аманда Анисимова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трикратната шампионка Виктория Азаренка (Беларус) се класира за втория кръг на силния турнир по тенис на твърди кортове в Маями от най-високата категория Премиер задължителен.
.
Азаренка надделя над друга бивша състезателка от топ 10 Доминика Цибулкова (Словакия) с 6:2, 3:6, 6:4 след два часа и половина игра. Цибулкова взе пробив аванс за 3:2 в решаващия трети сет, но допусна обрат.

Азаренка пласира 41 печеливши удара и спечели срещу съперничката си за първи път след 7-годишна пауза, а за последно тя направи това именно в Маями през 2012 година след обрат с 1:6, 7:6(7), 7:5.

Във втория кръг тенисистката от Беларус, 46-а в света в момента, ще играе срещу номер 19 Каролин Гарсия от Франция.

Представителката на домакините Аманда Анисимова елиминира на старта друга бивша състезателка от топ 10 Андреа Петкович (Германия) с 6:4, 6:3.
След равностойно начало 17-годишната Анисимова, която е най-младата в челната стотица на световната ранглиста в момента, направи силна серия, в която взе 9 от 11 гейма, за да поведе със сет и 5:1 във втория по пътя си към успеха.

Следващата съперничка на 73-ата в света тийнейджърка ще бъде номер 21 Анет Контавейт (Естония). 

Юлия Путинцева (Казахстан) навакса изоставане от 3:5 гейма в решаващия трети сет и обърна белгийката Кирстен Флипкенс с 4:6, 6:4, 7:5 след три часа игра.Във втория кръг Путинцева ще срещне 23-ата в схемата Белинда Бенчич (Швейцария).

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Манчестър Юнайтед се разправи с Барнзли

Манчестър Юнайтед победи със 7:0 третодивизионния Барнзли в среща от третия кръг в турнира за Купата на Лигата в Англия. На своя "Олд Трафорд" "червените дяволи" се забавляваха и спечелиха мач със 7:0 за пръв път от 1997 година, когато техен съперник отново бе Барнзли. По два гола за успеха вкараха Маркъс Рашфорд, Алехандро Гарначо и Кристиан..

публикувано на 18.09.24 в 09:13
Григор Димитров и Новак Джокович

Владислав Стоянов за мача Димитров - Джокович: Шоу, което рядко може да се види

"Резултатът ще е последното, което ще се помни след тази вечер. Видяхме шоу, което много рядко се гледа в нашия спорт . Тази вечер Григор дължеше на българския народ, макар не в официален мач. Залата беше претъпкана, имаше правостоящи около входовете. Имаше игра с публиката на двамата тенисисти . Тази симбиоза беше много красива ...

публикувано на 18.09.24 в 06:50
Хари Кейн вкара четири гола

Кейн вкара 4 гола за разгром на Байерн, Реал стартира с успех

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн (Мюнхен) с 9:2 срещу хърватския шампион Динамо (Загреб) на старта на новия формат на Шампионска лига.  Нападателят вкара три гола от дузпи и един от игра и се превърна в най-резултатният английски футболист в Шампионска лига с 33 гола.  Кейн има общо 53 гола в 50 мача, откакто..

публикувано на 18.09.24 в 00:27
В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров. Над 13 хиляди фенове бяха  изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като..

публикувано на 17.09.24 в 22:17
Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0

Майорка победи Сосиедад с гол от дузпа

Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0 в изтеглен мач от седмия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Абдон Пратс от дузпа в 36-а минута. Със спечелените три точки Майорка се изкачи на 6-о място с 8 точки, докато Сосиедад остава 16-и с 4 точки. Изтеглен мач от седмия кръг на футболното първенство на Испания:..

публикувано на 17.09.24 в 22:11
Шампионската лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Новата Шампионска лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Отборите на Ювентус и Астън Вила постигнаха победи на старта на новия формат на Шампионска лига по футбол.  Юве надигра ПСВ Айндховен с 3:1 у дома, а Вила се справи при гостуването на Йънг Бойс с 3:0. На "Алианц Стейдиъм" в Торино Кенан Йълдъз вкара първия гол този сезон в Шампионска лига. Турският национал откри резултата със зрелищно..

публикувано на 17.09.24 в 22:05
Джани Дос Сантос

Локомотив (София) привлече футболист от Нидерландия

Отборът на Локомотив (София) привлече нидерландския футболист Джани Дос Сантос. 25-годишното крило подписа двугодишен договор с "железничарите", съобщиха от клуба.  Нидерландецът дебютира в "Ередевизи" на 19 години, а впоследствие изкарва две много успешни години в Канада. "Много се радвам да съм тук, съотборниците ми и треньорският щаб..

публикувано на 17.09.24 в 20:25