Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тимошенко: Резултатите на Порошенко на президентския вот са фалшифицирани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Класиралият се на трето място кандидат за президент на Украйна Юлия Тимошенко нарече днес резултатите на действащия държавен глава Петро Порошенко фалшифицирани, предаде ТАСС.

„Мога твърдо да кажа, че те не просто са фалшифицирани, а направо изкривени“, каза тя на пресконференция, на която осъди „мръсните технологии“.

„Една от тези технологии е регистрирането на 39 кандидати, за да се разхвърлят гласовете и за да има шанс Порошенко да стигне до втори тур“, подчерта бившата украинска премиерка.

На първия кръг от изборите в неделя Тимошенко получи малко над 13% от гласовете. На балотаж на 21 април срещу Порошенко (16%) ще се изправи комикът Володимир Зеленски, който получи най-голяма подкрепа - 30 на сто. 

Въпреки това Тимошенко няма да оспорва резултатите от изборите. Тя заяви още, че нито един от двамата претенденти няма да справят с предизвикателствата пред страната, нито да прекратят войната. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Володимир Зеленски

Комикът Зеленски и Порошенко отиват на балотаж за президент на Украйна

Комедиен актьор без опит в политиката печели най-много гласове на вчерашния първи кръг от президентските избори в Украйна, сочат резултатите от първия тур на вота. На второ място се класира сегашният президент Петро Порошенко. При преброени..

обновено на 01.04.19 в 10:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради профилактика спират топлата вода на перничани

Спират топлата вода на перничани заради профилактика. Тазгодишният планов ремонт на топлоснабдителната система в Перник започва днес и ще продължи до 18 юли. За част от живущите в южната част на кв. "Изток" ремонтните дейности ще продължат до 31 юли...

публикувано на 08.07.24 в 08:20

Националният съвет на "Да, България" обсъжда идеята на ДСБ за "технически кабинет"

В съобщение на Фейсбук страницата на "Да, България" се посочва, че днес на заседание на Националния съвет на партията ще бъде обсъдено предложението на ДСБ от вчера за "технически кабинет" с третия мандат. "Опит за третия мандат с "технически..

публикувано на 08.07.24 в 08:14

ПТП с две жертви затвори временно пътя София - Варна край с. Кесарево

Катастрофа между два автомобила временно затвори за движение главния път София-Варна - при разклона за село Кесарево, община Стражица. По първоначална информация единият от автомобилите е управляван от неправоспособен шофьор. На място..

публикувано на 08.07.24 в 08:07

Температурни рекорди в Кипър

В Кипър температурните рекорди от юни продължават и през юли. В сила днес е най-продължителното предупреждение за екстремни жеги, издавано в страната – за 20 часа непрекъснато. Чести горещи вълни се очакват на острова през целия месец, според..

публикувано на 08.07.24 в 08:02
Джон Хийли (вдясно) и украинският му колега Рустем Умеров в Одеса, 7 юли 2024 г.

Лондон потвърди подкрепата си за Киев

48 часа след като бе назначен, новият британски министър на отбраната Джон Хийли посети Одеса и обеща нови военни доставки за Украйна. Джон Хийли се срещна с украинския президент Володимир Зеленски и с украинския си колега Рустем Умеров, като..

публикувано на 08.07.24 в 08:00
На бул.

Протест срещу присъдата за смъртта на Ани и Явор

Протест е организиран тази вечер от 19 часа в София -  на пешеходната пътека при кръстовището на  булевард "Сливница" и улица "Русе", по инициатива на Фондация "Ани и Явор" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата"...

публикувано на 08.07.24 в 07:46
Михаил Иванов

Михаил Иванов: Френският парламент ще е разделен на 3 основни блока. Никой няма мнозинство

Самите французи още не са убедени какво точно се случи. Макрон постигна всичко друго, но не и яснота. Парламентът ще бъде разделен на три основни блока , нито един от които няма да има мнозинство. Така очерта политическата картина във Франция..

публикувано на 08.07.24 в 07:44