Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съпругата на британския принц Хари е родила момче

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съпругата на британския принц Хари – Меган, е родила момче. Това е тяхното първо дете и седмо в линията за наследяване на трона. Това обяви самият Хари, цитиран от Би Би Си:

"Много съм развълнуван да обявя, че Меган и аз имаме здраво момченце от тази сутрин. Майката и бебето са добре. Това беше най-невероятното изживяване за мен. И двамата сме очаровани и благодарни за любовта и подкрепата. Горд съм със съпругата си. За всеки баща и родител детето му е невероятно, но за това мъниче си заслужава да умреш. На седмото небе съм".

Принц Хари добави, че бебето е родено днес в 5,26 ч сутринта местно време, а със съпругата си още обмислят как да бъде кръстено.

Бъкингамският дворец съобщи, че бебето тежи 3,2 кг и че бащата е присъствал на раждането.

Първото дете на Меган и Хари е осмият правнук на кралица Елизабет Втора и може да получи британско и американско гражданство, но няма да носи титлата принц.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Украйна и Русия размениха военнопленници

Русия и Украйна са разменили по 103-ма военнопленници, съобщи агенция "Интерфакс", като се позова на руското министерство на отбраната. Разменените руски войници са били взети за пленници в руската област Курск, където миналия месец украинските сили предприеха изненадващо нахлуване и завзеха територия.  Сделката е била договорена с посредничеството на..

публикувано на 14.09.24 в 15:34

Сърбия е напът да възстанови задължителната военна служба

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че е одобрил възстановяването на задължителната военна служба, предаде "Франс прес". На церемония във военната академия той заяви, че се надява всички да разбират колко много страната се нуждае от силна армия и производството и закупуването на повече оръжия.  Задължителната служба ще трае 75 дни.  "Не искаме..

публикувано на 14.09.24 в 15:11

Най-малко четирима души са загинали в Румъния при наводнения

Най-малко четирима души са загинали в източната част на Румъния при наводнения, причинени от обилни валежи. Засегнати от наводненията са 19 населени места в осем окръга в Румъния. Премиерът Марчел Чолаку ще посети най-пострадалия - Галац, където четирима души бяха открити мъртиви. Там за по-малко от 24 часа са паднали над 150 литра на квадратен метър...

публикувано на 14.09.24 в 14:38
Семеен фестивал

Семеен фестивал "Маргаритка: Герои с Мисия" се провежда в столицата

" Детският фестивал за деца с увреждания  "Герои с Мисия" по проекта "Маргаритка"  е в името на приемствеността и равенството между децата, каза в "Закуска на тревата" Яна Липованска. Семееният фестивал "Маргаритка: Герои с Мисия" се провежда на 14 септември - от 10:00 ч. до 14:00 ч. и от 16:00 ч. до 19:30   Виктория Величкова, Яна Липованска и..

публикувано на 14.09.24 в 14:38
Снимката е илюстративна

Нови обучителни технологични решения в началото на учебната година в Израел

Всяка година през септември израелските учителите заплашват, а често и ги правят, със стачки . Прекъсването на учебните занятия е най-често за увеличение на заплатите. Дали е така и в тази военна за Светите земи година? Профсъюзите на учителите са сред най-мощните в Израел . Стачките в началото, а понякога и в края за няколко учебни години,..

публикувано на 14.09.24 в 14:22
Асен Василев и Кирил Петков

Асен Василев: Борисов даде Пеевски на "Магнитски"

Бойко Борисов даде Пеевски на "Магнитски“. Това обяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев в отговор на изявленията на лидера на ГЕРБ, че преди четири години, когато ГЕРБ са били на власт, не е имало забавяне със средствата от Европейския съюз. Сега от ПП-ДБ искат спешно приемане на три антикорупционни закона, за да може България да получи втория..

публикувано на 14.09.24 в 14:14